Κέικ σοκολάτας με γιαούρτι

Κέικ σοκολάτας με γιαούρτι

10-12
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
 Αυτό το κέικ παραμένει το αγαπημένο κέικ όλων μας, διαχρονικά! Διαφέρει ελαφρώς ως προς τα απλά κέικ διότι δεν τοποθετείται σε φόρμα αλλά σε πυρίμαχο σκεύος τύπου pyrex (για να μην πάρει πολύ ύψος), αφού η υφή του είναι τέτοια που πρέπει να φαγωθεί με κουτάλι, σαν πάστα. Επίσης, στο γιαούρτι οφείλεται το γεγονός ότι το κέικ αυτό διατηρεί την υγρασία του και μετά το ψήσιμο. Εξελίσσοντας δε την συνταγή που κληρονόμησα από την μητέρα μου, πρόσθεσα μικρά κομμάτια σοκολάτας υγείας από πάνω για έξτρα απόλαυση. Το κέικ σοκολάτας με γιαούρτι είμαι βέβαιη ,θα σας ενθουσιάσει!
Τρόπος Παρασκευής:
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο και το λάδι με την ζάχαρη να ασπρίσει (για 10’) και προσθέτω ένα-ένα τα αυγά να ενσωματωθούν καλά. Στην συνέχεια προσθέτω το αλεύρι με το baking powder και το κακάο κι αργότερα το γιαούρτι και το γάλα. Στο τέλος προσθέτω το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι.
Έχω βουτυρώσει και αλευρώσει το pyrex, αδειάζω την ιδιαίτερα παχύρευστη ζύμη του κέικ και προσθέτω από πάνω την ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας, η οποία θα λιώσει κατά το ψήσιμο και θα ενισχύσει περαιτέρω την σοκολατένια γεύση του κέικ.Προθερμαίνω τον φούρνο στον αέρα στους 180°C και ψήνω το κέικ σοκολάτας με γιαούρτι για 45’. Το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετώντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του αυτή βγαίνει στεγνή ενώ σε διαφορετική περίπτωση το αφήνω στον φούρνο για λίγα λεπτά ακόμα. Κέικ με Κακάο και ΓιαούρτιΑφήνω το κέικ σοκολάτας με γιαούρτι να κρυώσει λίγο προτού το κόψω
Καλή σας απόλαυση…
Rate

8 σχόλια

  1. Ellh, mporeis na mou peis poso boutyro xreiazetai se grammaria? Oi syskevasis sthn Amerikh einai diaforetikes. Efxaristw!

     
  2. Εύα γεια σου! Το ένα πακέτο βούτυρο αντιστοιχεί σε 250 γρ. (παράληψη μου!) και τα φλιτζάνια τα υπολογίζω με την αντίστοιχη μεζούρα μέτρησης για υγρά ή στερεά. Θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις, καλή επιτυχία και καλή συνέχεια!

     
  3. Efxaristw, Elly! Tha to ftiaksw afth th vthomatha kai tha sou pw entypwseis. Shmera tha ftiaksw to swlomo sou!

     
  4. Εύα, χαίρομαι πολύ που καταπιάνεσαι με όλα αυτά! Ανυπομονώ να μάθω νέα πρώτα για τον σολωμό, λοιπόν.
    (Ποιος θα το φανταζόταν μετά από τόσα χρόνια…!). xxx

     
  5. Πάρα πολύ καλή συνταγή! έκανα μια μικρή παραλλαγή αντί για βούτυρο έβαλα 200 γρ ελαιόλαδο, κι ένα αυγό λιγότερο, γιατί ήθελα κάπως ελαφρύτερο για τα μικρά μου! έγινε το κάτι άλλο. Μπράβο! Μέσα σε 2 ώρες φαγώθηκε ήδη το μισό!

     
  6. Χαίρομαι ιδιαίτερα που εκεί στην "χώρα του ποτέ" τα κέικ τελειώνουν μέσα σε 2 ώρες…!

     
  7. Para poly wraio keik, Elly! Molis to teliwsame kai zhthsan ki o Erich kai ta paidia na to ksanaftiaksw. Mou aresei poly to ksysma tou portokaliou kai tou lemoniou me th sokolata ygeias. Para poly kalo!

     
  8. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Εύα, το άρωμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού προσθέτουν επιπλέον γεύση και νοστιμιά στο κέικ. Καλή συνέχεια!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.