Αυγά σε σάλτσα κιμά

Αυγά σε σάλτσα κιμά

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Εντάξει αυτό δεν είναι ακριβώς συνταγή, είναι όμως μια πολύ καλή και πρακτική ιδέα σε περίπτωση που έχει περισσέψει σάλτσα κιμά από μακαρονάδα. Επίσης, είναι μια καλή αφορμή για να (ξανα)φάμε αυγά (βλ. επίσης αυγά με ντομάτα κι αυγά με σπανάκι), ειδικότερα για βραδινό που το φαγητό μας θέλουμε να είναι ελαφρύ και γρήγορο.
Οδηγίες:
Εν ολίγοις, ζεσταίνω την υπόλοιπη σάλτσα κιμά στο αντικολλητικό σκεύος (αν είναι πολύ στεγνή προσθέτω λίγο ελαιόλαδο) κι όταν έχει ζεσταθεί καλά ανοίγω τρύπες στην σάλτσα, σπάω μέσα τα αυγά, αλατοπιπερώνω και κλείνω το καπάκι. Μετά από λίγα λεπτά τα αυγά μάτια μέσα στην σάλτσα κιμά είναι έτοιμα. Ο συνδυασμός της σάλτσας ντομάτας με τον κιμά και το αυγό, θεϊκός…! Ιδιαίτερα δε, αν η σάλτσα είναι αρωματισμένη με κανέλα και γαρύφαλλο…
Καλή συνέχεια!
Rate

5 σχόλια

  1. Αγαπητή φίλη,
    Συνέχεια με εκπλησσεις με την πρωτοτυπία των συνταγών σου. Σίγουρα αν μου περισσέψει κιμάς θα το δοκιμάσω. Θα έλεγα οτι είσαι η προσωποποίηση της οικονομίας.

     
  2. Κράτα γερά, γιατί θα έχω κι άλλες «πρωτότυπες» και οικονομικές ιδέες με αυγά, προσεχώς…!

     
  3. Θα εχει το ιδιο αποτελεσμα αν τηγανισω ταυγα κ μετα βαλω το κιμα.

     
  4. Η γεύση των αυγών θα είναι πιο αδύναμη… Καλύτερα μέσα στην σάλτσα για περισσότερη γεύση.

     
  5. παιδιά μην ρίξετε στάλα αλάτι, έχει ήδη από τον κιμά. Το δικό μου έγινε Ερυθρά Θάλασσα. Κατά τα άλλα ειναι εξαιρετικό.

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.