Σπιτικά ποπ κορν

2-3
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
http://www.browneyedbaker.com/

Αγαπημένη μου ψυχαγωγία στα πρώτα χρόνια της εφηβείας μου ήταν ο κυριακάτικος κινηματογράφος στον οποίο μας πήγαινε κάθε βδομάδα ανελιπώς, η μητέρα μου. Αρκετά μεγάλη για να βλέπω τόσο τις νεανικές όσο και τις ενήλικες προβολές, νομίζω ότι υπήρξε η αφορμή για να αγαπήσω τον κινηματογράφο και τις ταινίες. Στην πορεία άρχισα να βλέπω όλο και περισσότερες ταινίες (ποικίλης προέλευσης, διακρίσεις δεν κάνω), ενίοτε να βγαίνω από την μία αίθουσα και να μπαίνω αμέσως σε άλλη ή να μετράω έως και τέσσερις καινούργιες ταινίες μέσα σε μία βδομάδα. Η μεγάλη αυτή ευχαρίστηση και περιέργεια για μια καινούργια ταινία κρατάει ακόμα, απλώς κατά περιόδους αλλάζει ένταση.

Αυτήν την αγάπη και την αφοσίωση είναι που θα ήθελα να κληροδοτήσω και στα παιδιά. Μέσα σε αυτό το πνεύμα χθες περάσαμε άλλο ένα απόγευμα με προβολή οικογενειακής ταινίας. Έτσι, τελειώσαμε τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις μας νωρίς, διαλέξαμε και κατεβάσαμε μια φιλική προς τα παιδιά ταινία (κατά πόσο το “Top Gun” είναι οικογενειακή ταινία είναι ένα ερώτημα, σίγουρα πάντως ήταν «φιλική» προς την μαμά), ετοιμάσαμε τα σπιτικά μας ποπ-κορν κι απολαύσαμε αερομαχίες με pop μουσική επένδυση!

Οδηγίες Παρασκευής:

Τοποθετώ πρώτα το λάδι στην κατσαρόλα και στην συνέχεια το καλαμπόκι. Το καλαμπόκι πρέπει να είναι τόσο, όσο να καλύπτει την επιφάνεια της κατσαρόλας (όχι όμως περισσότερο προκειμένου να σκάσουν καλά όλοι οι σπόροι).

Ρίχνω το λάδι.Ρίχνω και το καλαμπόκι.

Κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας. Ανάβω το μάτι στην ψηλότερη θερμοκρασία και περιμένω ωσότου ακούσω το πρώτο «ποπ». Μόλις σκάσουν τα πρώτα ποπ-κορν, σβήνω τελείως την θερμοκρασία έχοντας διαρκώς κλειστό το καπάκι και περιμένω να σκάσουν και τα υπόλοιπα. Η υπάρχουσα θερμοκρασία είναι αρκετή για να σκάσουν αρκεί να μην ανοίξω το καπάκι.

Το πρώτο "ποπ".Αρχίζουν όλα να σκάνε.
Όταν πια σκάσουν όλα και δεν ακούγονται άλλα “ποπ” (δηλ. μετά από 10′ περίπου), ανοίγω το καπάκι, αλατίζω και μεταφέρω σε μεγάλη γαβάθα.
Έχουν σκάσει όλα. Τα ποπ-κορν στην γαβάθα.
Τα ζεστά ποπ-κορν είναι έτοιμα για απόλαυση!
Τα ποπ-κορν έτοιμα για απόλαυση.

Τα ποπ-κορν τα τρώμε την ίδια μέρα γιατί την επομένη θα έχουν νοτίσει. Και για να επανορθώσω, οι επόμενες ταινίες στην λίστα θα είναι το «Annie» και «Η μελωδία της ευτυχίας». Πιο οικογενειακές, δεν γίνεται…! Κι αν θέλετε τα ποπ κορν σας να γίνουν καραμελωμένα θα βρείτε την συνταγή εδώ.

Καλή απόλαυση!

Rate

2 σχόλια

  1. Λοιπόν, η μόνη μας διαφορά είναι οτι το κάνω με ελαιόλαδο, όπως και όλα! (εννοώ τα της μαγειρικής…)Anyway, τίποτα πιο τέλειο από ένα τέτοιο film night! Ερώτηση: να υποθέσω οτι το χεράκι στην γαβάθα είναι του Χρηστάκου;;;
    NASTY

     
  2. Nasty, ο μόνος λόγος που δεν επιλέγω να χρησιμοποιώ ελαιόλαδο σε κάποιες περιπτώσεις, είναι γιατί ίσως να «δίνει» πιο βαριά γεύση κι οσμή. Ουδεμία όμως αμφιβολία ότι είναι πολύ πιο υγιεινό… (και ναι, είναι το χέρι του Χρήστου σε gros plan και της Άννας στο βάθος!).

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.