Ρεβίθια σούπα με φασκόμηλο και πορτοκάλι

Ρεβίθια σούπα με φασκόμηλο και πορτοκάλι

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Μία αδυναμία στα ρεβίθια ομολογουμένως την έχω. Φταίει βέβαια το ότι είναι εύκολα στην ετοιμασία τους και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους έτσι που ο καθένας από εμάς να βρίσκει σ’ αυτά τη γεύση που τον εκφράζει περισσότερο. Κάτι σαν καμβάς… Κι όσο το σκέφτομαι καταλήγω ότι πράγματι τα ρεβίθια είναι ένας λευκός καμβάς μαγειρικής!  Δεν μπορεί άλλωστε να είναι τυχαίο ότι μέχρι τώρα, μόνο για τα ρεβίθια έχω αναρτήσει τόσες διαφορετικές συνταγές (βλ. πικάντικα ρεβίθια με δενδρολίβανο και λεμόνι, ρεβίθια με χταπόδι στον φούρνο, ρεβίθια γιαχνί και ρεβιθόσουπα με φασκόμηλο και σκόρδο). Αυτήν εδώ η συνταγή για ρεβίθια, δίνει χυλωμένη και αρωματική σούπα με λεπτή φρουτώδη γεύση που ετοιμάζεται πανεύκολα. Τα ρεβίθια με φασκόμηλο και πορτοκάλι μου τα ενέπνευσε η ξαδέλφη μου η Μυρτώ.
Τρόπος Παρασκευής:
Μουσκεύω τα ρεβίθια από το βράδυ και την επομένη τα σουρώνω και τα τοποθετώ σε μία κατσαρόλα, με φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει. Προτιμώ τα αποφλοιωμένα ρεβίθια γιατί χυλώνουν και ψήνονται πιο εύκολα από τα ρεβίθια με την φλούδα.
Τα ρεβίθια τα μουσκεύω από το βράδυ.
Σουρώνω τα ρεβίθια.
Τα βάζω να βράσουν σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρουν βράση αφαιρώ, με μία τρυπητή κουτάλα, τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Δίχως να προσθέσω τίποτα αρχικά, τ’ αφήνω να βράσουν για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνουν μαλακά.
Τα βράζω σκέτα.
Αφού τα ρεβίθια μαλακώσουν, τότε προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κλωναράκια φασκόμηλου (εγώ έβαλα 2 φακελάκια γιατί είχα ξεμείνει από ολόκληρα κλωνάρια, αν και ομολογουμένως δεν ήταν το ίδιο), το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τ’ αφήνω να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά. Μετά από 20’ προσθέτω το ελαιόλαδο να πάρουν μία βράση και να δέσει η σάλτσα.
Σιγά-σιγά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
Σβήνω  την φωτιά κι αφήνω στην άκρη τα ρεβίθια. Προτού σερβίρω, αλέθω μία κουτάλα ρεβίθια στο μπλέντερ (χειρός) και το ξαναρίχνω μέσα, για να πάρει πιο παχύρευστη υφή η σούπα.
Προσθέτω λίγα αλεσμένα ρεβίθια.
Το πόσο αρωματικά και νόστιμα είναι, δύσκολα θα μπορέσω να το περιγράψω μέσα από τούτες τις αράδες. Γι’ αυτό, το καλύτερο θα ήταν μια μικρή, τοσοδούλα δοκιμή.
Σερβίρω με λίγο σχοινόπρασο.
Σερβίρω με λίγο αποξηραμένο σχοινόπρασο. Και ναι, το σχοινόπρασο το χρησιμοποιώ πολύ για γαρνιτούρα καθώς είναι εύγευστο και εύχρηστο (πωλείται σε αποξηραμένη μορφή στα είδη με τα μπαχαρικά) και ταιριάζει με πολλά.
Καλή συνέχεια!
Rate

3 σχόλια

  1. Καλησπέρα το φασκόμηλο είναι φρέσκο ή ξερό ; Ευχαριστώ .

     
  2. Καλησπέρα σας. Το φασκόμηλο το εννοούσα ξερό, αλλά αν έχετε φρέσκο να βάλετε περισσότερο (περίπου 6 κλωναράκια) γιατί είναι πιο αδύναμο.

     
  3. Ευχαριστώ…

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.