Κέικ με Πουρέ Μήλου και Φουντούκια

Κέικ με Πουρέ Μήλου και Φουντούκια

8-10
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Είναι γεγονός, αυτήν την περίοδο διανύω την φάση των κέικ! Ακόμα κι έτσι όμως, αυτό το κέικ δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Τα αρώματα που αναδύει είναι αυτά του μήλου, του φρέσκου βουτύρου αλλά και του φουντουκιού και προσωπικά ανάλογο του δεν είχα ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν.
Η πρώτη φορά που το δοκίμασα ήταν πριν από κάποια Χριστούγεννα σε μία ορεινή περιοχή της Γαλλίας, φιλοξενούμενοι οικογενειακώς σε ένα σπίτι με αναμμένο το τζάκι, παρέα με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι… Όλες οι αισθήσεις σε εγρήγορση! Bάλθηκα κι εγώ να αποκτήσω την συνταγή, πράγμα όχι ιδιαίτερα εύκολο όπως αποδείχθηκε, καθώς η κυρία που μας το προσέφερε είτε δεν ήταν πολύ πρόθυμη είτε απλώς ήταν πολύ απασχολημένη…. Παρ’ όλα αυτά και μετά από κάποιες προσαρμογές αφού το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιούσε αρχικά (τυχαίο;), κατέληξα σε τούτη εδώ την συνταγή, δοκιμασμένη και τσεκαρισμένη.
Τρόπος Παρασκευής:
Αν τα φουντούκια που έχω βρει είναι ωμά κι άρα έχουν φλούδα, θα τα ψήσω για 15’ στον φούρνο στους 180°C, θα τα τοποθετήσω σε μία πετσέτα και θα αφαιρέσω την φλούδα τρίβοντας τα με το χέρι. Κατόπιν, τα αλέθω καλά στο blender μέχρι να γίνουν σκόνη και τα κρατάω στην άκρη για αργότερα.
Αλέθω τα φουντούκια.Τα φουντούκια αλεσμένα.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 175°C (αντίσταση).
Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη για 5’. Προσθέτω τα αυγά, στην συνέχεια το κοσκινισμένο αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και τέλος ρίχνω τον πουρέ μήλου apple butter (ή apple sauce που είναι ανάλογο με το apple butter με την διαφορά ότι είναι λιγότερο παχύρευστο αφού θέλει πιο λίγο χρόνο ψησίματος) και τα αλεσμένα φουντούκια. Για την σπιτική συνταγή για πουρέ μήλου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ.Ρίχνω και τα αυγά.
Προσθέτω το αλεύρι.Και τέλος τον πουρέ μήλου με τα αλεσμένα φουντούκια.
Αδειάζω την ζύμη σε μία βουτυρωμένη κι αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα (του 1,5 lt.).
Μεταφέρω την ζύμη στην φόρμα.
Φουρνίζω στους 160°C για 60’ και στο τέλος του χρόνου ελέγχω ότι το κέικ έχει ψηθεί επαρκώς, τρυπώντας το με μία οδοντογλυφίδα η οποία θα πρέπει να βγει στεγνή.
Το ψημένο κέικ μόλις βγήκε από τον φούρνο.
Το κέικ με τα πολλά αρώματα είναι έτοιμο!
Έτοιμο το κέικ Κέικ με Πουρέ Μήλου (Apple Butter) κι Αλεσμένα Φουντούκια!
Καλή γευστική απόλαυση…
Rate

2 σχόλια

  1. Υπέροχο το κέικ. Απλά στη διαδικασία δεν γράφει πότε βάζεις τα αλεσμένα φουντούκια. Εγώ τα έβαλα στο τέλος πριν τον πουρέ.

     
  2. Τώρα πρόσεξα ότι γράφει ότι τα βάζεις στο τέλος! :) Γευστικότατο!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.