Σοκολατένια Τρουφάκια

Σοκολατένια Τρουφάκια

25
Τεμάχια
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτά τα σπιτικά σοκολατένια τρουφάκια δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις γιατί είναι πολύ απλά στην παρασκευή τους (ιδανικά για μικρούς μάγειρες) ενώ η συνταγή βασίζεται σε παραλλαγή του κορμού ή αλλιώς του μπισκοτάτου.
Τρόπος παρασκευής.
Αλέθω στο blender τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα μεταφέρω σε ένα ευρύχωρο μπολ.
Τα μπισκότα στο blender.
... ωσότου γίνουν σκόνη.
Λιώνω το βούτυρο (δίχως να βράσει) σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία (4/9), κοσκινίζω το κακάο, προσθέτω το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού,
Το λιωμένο βούτυρο και το κακάο.
προσθέτω την άχνη ζάχαρη κι ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
Ρίχνω και την ζάχαρη.
Στο δοχείο της ράβδου χτυπάω τα αυγά,
Στο δοχείο χτυπάω τα αυγά.
και προσθέτω το μείγμα με το βούτυρο και το κακάο να πάρει θερμοκρασία.
Προσθέτω το ζεστό μείγμα στα αυγά.
Στην συνέχεια μεταφέρω το μείγμα το οποίο έχει γίνει τώρα ελαφρώς παχύρευστο, πάνω από τα αλεσμένα μπισκότα, προσθέτω και τα ψιλοκομμένα καρύδια ή φουντούκια κι ανακατεύω καλά με την σπάτουλα.
Ρίχνω την υγρή σοκολάτα στα μπισκότα.
Με την ζύμη που θα δημιουργηθεί θα πλάσω τα τρουφάκια σε ομοιόμορφο μέγεθος.
Έτοιμη η ζύμη για τα τρουφάκια.
Στην συνέχεια ρίχνω ένα-ένα τα τρουφάκια μέσα στο μπολ με την σοκολατένια τρούφα, το ινδοκάρυδο ή ότι άλλο έχω επιλέξει και τα γυρνάω αναταράσσοντας το μπολ για να καλυφθούν σε όλη τους την επιφάνεια.
Μέσα στην τρούφα τα τρουφάκια.
Αλλά και μέσα στο ινδοκάρυδο.
Τα τρουφάκια είναι έτοιμα να τα τοποθετήσω στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσουν.
Έτοιμα τα σοκολατένια τρουφάκια!
 Καλή απόλαυση!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.