Αυτά τα σπιτικά σοκολατένια τρουφάκια δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις γιατί είναι πολύ απλά στην παρασκευή τους (ιδανικά για μικρούς μάγειρες) ενώ η συνταγή βασίζεται σε παραλλαγή του κορμού ή αλλιώς του μπισκοτάτου.
Τρόπος παρασκευής.
Αλέθω στο blender τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα μεταφέρω σε ένα ευρύχωρο μπολ.
Λιώνω το βούτυρο (δίχως να βράσει) σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία (4/9), κοσκινίζω το κακάο, προσθέτω το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού,
προσθέτω την άχνη ζάχαρη κι ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
Στο δοχείο της ράβδου χτυπάω τα αυγά,
και προσθέτω το μείγμα με το βούτυρο και το κακάο να πάρει θερμοκρασία.
Στην συνέχεια μεταφέρω το μείγμα το οποίο έχει γίνει τώρα ελαφρώς παχύρευστο, πάνω από τα αλεσμένα μπισκότα, προσθέτω και τα ψιλοκομμένα καρύδια ή φουντούκια κι ανακατεύω καλά με την σπάτουλα.
Με την ζύμη που θα δημιουργηθεί θα πλάσω τα τρουφάκια σε ομοιόμορφο μέγεθος.
Στην συνέχεια ρίχνω ένα-ένα τα τρουφάκια μέσα στο μπολ με την σοκολατένια τρούφα, το ινδοκάρυδο ή ότι άλλο έχω επιλέξει και τα γυρνάω αναταράσσοντας το μπολ για να καλυφθούν σε όλη τους την επιφάνεια.
Τα τρουφάκια είναι έτοιμα να τα τοποθετήσω στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσουν.
Καλή απόλαυση!