Πέννες με μπρόκολο και κοτόπουλο

Πέννες με μπρόκολο και κοτόπουλο

4-5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Κι αφού ολοκληρώσαμε και την θερινή μας μετακόμιση από την Λευκωσία στην Αθήνα, μπήκαμε κι επισήμως στην καλοκαιρινή περίοδο. Και παρά τα συγυρίσματα, τα πακεταρίσματα, τα εποχιακά νοικοκυρέματα και τις ατελείωτες λίστες με πράγματα που έπρεπε να γίνουν εκεί πριν φύγουμε κι εδώ μόλις φτάσουμε, τα μαγειρέματα συνεχίζονταν κι η κουζίνα κόχλαζε, γιατί η μαγειρική είναι ΕΚΤΟΝΩΣΗ. Από τα τελευταία πράγματα που μαγείρεψα ήταν αυτές οι πέννες με κοτόπουλο και μπρόκολο. Κατά βάση ένα καθημερινό φαγητό χάρη στα ζυμαρικά, το φιλέτο κοτόπουλου αλλά και το ζαρζαβατικό, με λίγο άνηθο αλλά και το υπέροχο κι αγαπημένο μου εστραγκόν για φινετσάτη και ξεχωριστή γεύση κι άρωμα… Φαγητό απλό αλλά συνάμα και λίγο γκουρμεδιάρικο, βρίσκω ότι είναι ότι πρέπει για όσους θέλουν να τολμήσουν κάτι ελαφρά διαφορετικό τις καθημερινές. Οι πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο, εστραγκόν κι άνηθο ετοιμάσθηκαν ως εξής:
Τρόπος Παρασκευής:
Βράζω τις πέννες μέσα σε νερό με τον έναν από τους κύβους για 3’ λιγότερο από τον χρόνο που προβλέπει η συσκευασία. Τα σουρώνω και τα κρατάω στην άκρη ενώ κρατάω και το νερό που βράσανε.
Παράλληλα ζεσταίνω το αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. λάδι και ψήνω τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τσιγαρίζω ελαφρά το κοτόπουλο.
Τ’ αφαιρώ και τα τεμαχίζω.
Κόβω το κοτόπουλο σε φέτες.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψήνω σε μέτρια φωτιά κι αφού μαλακώσει προσθέτω πίσω το κοτόπουλο. Ενώ είναι δυνατή η φωτιά ρίχνω το κρασί και περιμένω για 3-4’ να εξατμισθεί.
Προσθέτω τον άνηθο (κρατάω λίγο στην άκρη για το τέλος), το εστραγκόν, τα μπουκέτα μπρόκολου, τον δεύτερο κύβο ζωμού, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κουτάλα από το νερό που βράσανε τα μακαρόνια και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνω την φωτιά και ψήνω για 10’ μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσει το μπρόκολο.
Ρίχνω το μπρόκολο και τα μυρωδικά στην κατσαρόλα.
Μόλις παρέλθει ο χρόνος ψησίματος προσθέτω τα βρασμένα μακαρόνια με 1 κουτάλα από το νερό μέσα στο οποίο βράσανε και τα βράζω για 2-3 λεπτά ακόμα μέσα στο φαγητό.  Προσθέτω λίγο αλάτι και δοκιμάζω την γεύση καθώς οι κύβοι είναι αρκετά αλμυροί.
Προσθέτω και τα μακαρόνια.
Στο σβήσιμο προσθέτω την κρέμα γάλακτος γυρίζοντας την κατσαρόλα να πάει παντού και περιμένω για λίγα λεπτά προτού σερβίρω.
Προσθέτω την κρέμα γάλακτος στο τέλος.
Στο τέλος το φαγητό θα πρέπει να έχει λίγο ζουμάκι γι’ αυτό αν δω ότι σηκώνει μπορώ να προσθέσω κι άλλο από το νερό των μακαρονιών. Σερβίρω το κάθε πιάτο με λίγο φρέσκο άνηθο και λίγο εστραγκόν ακόμα.πέννες με μπρόκολο, κοτόπουλο κι άνηθο
Καλή απόλαυση!
Έτοιμες οι πέννες μπρόκολο, κοτόπουλο, άνηθο κι εστραγκόν.
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.