Αυγά χτυπητά (Scrambled)

Αυγά χτυπητά (Scrambled)

1
Μερίδα
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Τα χτυπητά αυγά συνηθίζονται για πρωινό, αλλά εμείς τα ετοιμάζουμε κυρίως για βραδινό όταν δεν υπάρχει κάτι άλλο ή όποτε απλώς κάνουμε κέφι γι’ αυγά. Όσο απλή όμως είναι η συνταγή τους άλλο τόσο έχει κι αυτή τα μυστικά της. Πρώτο και κύριο ζητούμενο είναι τα αυγά να μην παραψηθούν για να είναι ζουμερά και να διατηρήσουν την κρεμώδη τους υφή. Για την κρεμώδη υφή θα χρειαστώ απαραιτήτως ελαφριά κρέμα γάλακτος με 18% λιπαρά περίπου (την λεγόμενη single cream). Και φυσικά για να έχω ακόμα πιο γεμάτη γεύση, δεν μπορώ να παραλείψω το φρέσκο βούτυρο.

Τα συνηθέστερα συνοδευτικά των χτυπητών αυγών είναι οι ψημένες φέτες ψωμιού, το τραγανό μπέικον, ο καπνιστός σολομός, οι τηγανίτες (pancakes), οι λεπτοκομμένες πατάτες σαν τηγανιτές (hash browns), το ζαμπόν και τα λουκάνικα (πηγή: wikipedia). Επειδή όμως όταν είναι καλοφτιαγμένα και ζουμερά δεν χρειάζονται πολλά συνοδευτικά, θα πρότεινα λίγα μόνο μυρωδικά όπως εστραγκόν (που του πάει πολύ!), σχοινόπρασο (chives) ή οποιοδήποτε άλλο φρεσκοκομμένο μυρωδικό. Κι αν θέλω να ικανοποιήσω πιο gourmet γούστα, μπορώ στο τέλος να προσθέσω λίγες σταγόνες από λάδι τρούφας ή ακόμα καλύτερα να τρίψω λίγη φρέσκια τρούφα (αν έχω…), καθώς τα αυγά κι η τρούφα κάνουν εξαιρετικό συνδυασμό!! Για τα χτυπητά αυγά (scrambled) με συνταγή από το bbcgoodfood.com θα χρειαστώ τα ακόλουθα:

Τρόπος Παρασκευής:

Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, με την κρέμα γάλακτος, το αλατοπίπερο και τα αποξηραμένα μυρωδικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά (6/9) για 1’ περίπου κι αφού πάρει θερμοκρασία, λιώνω το βούτυρο με προσοχή να μην καεί κι αλλάξει χρώμα.

Ρίχνω τα αυγά και δεν τα ανακατεύω για 20’’ ενώ κατόπιν με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύω σηκώνοντας και διπλώνοντας τα αυγά από κάτω προς τα πάνω. Περιμένω για άλλα 10’’ και ανακατεύω ξαναδιπλώνοντας.

Επαναλαμβάνω για λίγες φορές ακόμα μέχρι τα αυγά να στερεοποιηθούν ελαφρώς και να είναι μαλακά και ρευστά στα σημεία. Αποσύρω από την φωτιά και τα αφήνω για λίγο ακόμα προτού τα σερβίρω καθώς αυτά θα συνεχίσουν να ψήνονται λόγω της θερμοκρασίας του σκεύους. Ανακατεύω μία τελευταία φορά και σερβίρω αμέσως τα αυγά σκραμπλ με την βελούδινη υφή!

Αυγά Χτυπητά
Κι αύριο που είναι Κυριακή είναι μία καλή ευκαιρία να μαζευτεί η οικογένεια γύρω από το τραπέζι για το πρωινό που πολλές φορές δυστυχώς παραλείπεται.
Καλή μας Κυριακή και καλό μήνα!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.