Κέικ νηστίσιμο με σοκολάτα

Κέικ νηστίσιμο με σοκολάτα

10-12
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Ακόμα κι αν μόλις πέρασε η Σαρακοστή κι η νηστεία τελείωσε, ένα κέικ λίγη σημασία έχει αν είναι νηστίσιμο ή όχι, γιατί πρώτα από όλα ζητάμε να είναι ΝΟΣΤΙΜΟ και ιδανικά να είναι ΥΓΙΕΙΝΟ. Το κέικ αυτό είναι φτιαγμένο με ελαιόλαδο, άφθονα κομμάτια σοκολάτας, χυμό και φλούδα πορτοκαλιού και μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο ενώ τίποτα δεν μαρτυρά ότι του λείπουν τα αυγά, το βούτυρο ή το γάλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μου της Λένας και παρόλο που δεν χρησιμοποίησα τις έτοιμες σταγόνες σοκολάτας που προβλέπει η συνταγή (λυπήθηκα τα σοκολατένια αυγά που έχουμε μαζέψει και θα μείνουν ανεκμετάλλευτα-«μυρμηγκάκι» με λέει η φίλη μου η Βάνα και καταλαβαίνουμε γιατί…) μπορώ να πω ότι είναι απαραίτητες, καθώς η ομοιομορφία του μεγέθους τους δίνει οπτική ισορροπία σε αντίθεση με την σοκολάτα που κόβεται στο χέρι σε (αναπόφευκτα) ανομοιογενή κομμάτια. Για το νηστίσιμο κέικ με σταγόνες σοκολάτας (με μικρή προσαρμογή της συνταγής) χρειάσθηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Χτυπάω την ζάχαρη με το λάδι για 5’.
Διαλύω στην σόδα τον χυμό πορτοκάλι (διαπιστώνοντας ότι θα αφρίσει λόγω της χημικής ένωσης που σχηματίζεται) τον οποίο κατόπιν ρίχνω στο μείγμα μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αναμειγνύω το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το baking powder και τα προσθέτω στην συνέχεια στο μείγμα. Στο τέλος προσθέτω το κονιάκ και τις σταγόνες σοκολάτας.
Μεταφέρω την ζύμη του κέικ σε λαδωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και φουρνίζω για 60’ (το πολύ!) στους 170°C (πάνω κάτω αντίσταση). Το νηστίσιμο κέικ με σταγόνες σοκολάτας είναι έτοιμο!
Νηστίσιμο Κέικ με Σταγόνες Σοκολάτας
Καλή επιτυχία!
Κέικ με Σταγόνες Σοκολάτας χωρίς Αυγά
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.