Σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά

Σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Καλοκαιρινή, υγιεινή κι εύκολη σαλάτα (αγαπημένη του Μιχάλη) που ετοιμάζεται γρήγορα και αποτελεί ένα πλήρες και πολύχρωμο γεύμα. Η σαλάτα περιέχει καστανό ρύζι, τόνο και λαχανικά όπως ντομάτα, καλαμπόκι, αρακά, κρεμμυδάκι, πιπεριά και ψιλοκομμένο μαϊντανό αλλά και μία δροσερή σάλτσα με χυμό λάιμ. Και για όσους αναζητούν εύκολες και πρακτικές λύσεις είναι από τα πιάτα που ετοιμάζονται από νωρίς κι απλώς συνθέτονται την ώρα του σερβιρίσματος. Πιο αναλυτικά για την σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά χρειάσθηκα…
Τρόπος Παρασκευής:

Ετοιμάζω πρώτα το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής της συσκευασίας και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Φροντίζω το ρύζι να γίνει σπυρωτό.

Παράλληλα βράζω σε αλατισμένο νερό τον κατεψυγμένο αρακά για 20’, τον στραγγίζω και τον αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Ο αρακάς δεν πρέπει να παραψηθεί κατά το βράσιμο και να λιώσει.

Στραγγίζω τον τόνο προτού τον χρησιμοποιήσω στην σαλάτα και χτυπάω τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ. Σε ένα ευρύχωρο βαθύ πιάτο τοποθετώ όλα τα υλικά της σαλάτας (εκτός από τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο), περιχύνω με την σάλτσα λάιμ κι ανακατεύω με προσοχή να αναμειχθούν καλά. Αφού πρώτα δοκιμάσω την γεύση αλατοπιπερώνω εκ νέου αν χρειάζεται, και γαρνίρω την σαλάτα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η σαλάτα με το καστανό ρύζι, τον τόνο και τα λαχανικά είναι έτοιμη για απόλαυση!
Σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά
Καλή επιτυχία!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.