Γλώσσες πανέ (τηγανητές)

Γλώσσες πανέ (τηγανητές)

3
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Το ψάρι αυτής της βδομάδας ήταν γλώσσες και τις φάγαμε τηγανητές ή αλλιώς πανέ. Πανεύκολο φαγάκι και πολύ φιλικό στα παιδιά ενώ η προμήθεια των υλικών μπορεί να γίνει από το σούπερ μάρκετ με ψάρι κατεψυγμένο σε περίπτωση που δεν είναι εύκολο να βρεθεί φρέσκο. Βέβαια με φρεσκο-ψαρεμένες γλώσσες το πιάτο αυτό έχει άλλη νοστιμιά αλλά ας το αφήσουμε για την ψαροταβέρνα. Για τις γλώσσες τηγανητές χρειάσθηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ τις γλώσσες στην συντήρηση μέχρι να ξεπαγώσουν και κατόπιν τις τοποθετώ στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Βάζω το λάδι να ζεσταθεί καλά-καλά (προσέχω όμως να μην καεί) ενώ εν τω μεταξύ αλευρώνω τις γλώσσες μία προς μία σε ένα βαθύ πιάτο. Τις γλώσσες τις αλατοπιπερώνω μόνο αφού τις τηγανίσω καθώς αν αλατιστούν προτού τηγανιστούν το αλατοπίπερο μπορεί να είναι η αιτία για να ξεκολλήσει η κρούστα κατά το τηγάνισμα.
Τις τηγανίζω για 5’ από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα τα φιλέτα γλώσσας. Τις τοποθετώ σε πιατέλα, τις αλατοπιπερώνω, τις γαρνίρω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις φέτες λεμονιού και τις σερβίρω αμέσως όσο είναι ζεστές. Εμείς τις συνοδέψαμε με ρύζι basmati γιατί όμως να μην τις σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές για ένα γνήσιο fish and chips dish!
Γλώσσες Πανέ
Photo: https://www.youtube.com
Καλή σας απόλαυση!
Rate

2 σχόλια

  1. Γεια σου Ελλη , ευχαριστω για την ιδεα του αλατισματος στο τελος ,πραγματικα δεν το ηξερα , καλες επιτυχιες ναχεις και καλο καλοκαιρι .

     
  2. Σας ευχαριστώ πολύ, καλό καλοκαίρι και σε σας!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.