SAMSUNG CSC

Μήλα κομπόστα

10
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Κομπόστα μήλου ήθελα από καιρό να φτιάξω αλλά να που καμιά φορά κι οι συνθήκες συνομολογούν στις αποφάσεις μας… Είχα πάει το λοιπόν τις προάλλες στο σούπερμαρκετ (a.k.a. υπεραγορά) κι αφού αγόρασα όσα είχα ανάγκη, αφήνω στο ταμείο τις σακούλες μου για να πεταχτώ να πάρω και κάτι τελευταίο που είχα παραλείψει. Καθώς φάνηκε όμως φεύγοντας δεν πήρα από το ταμείο μόνο τις δικές μου τσάντες αλλά και κάποιου άλλου (είχαν όλες τοποθετηθεί στο ίδιο σημείο) και βρέθηκα στο τέλος μεταξύ άλλων και με κάτι μήλα, ελαφρώς εκτός εποχής, που όμως δεν θα πετούσα αλλά ούτε και θα μπορούσα να αφήσω αναξιοποίητα (φυσικά!).
Κάπως έτσι είχε έρθει τελικά η ώρα να φτιάξω την κομπόστα με τα ολόκληρα μήλα που εκτός από δροσερή είναι και πολύ ευωδιαστή με μυρωδικά όπως κανέλα, γαρύφαλλο και φλούδα λεμονιού, είναι λίγο μόνο γλυκιά ενώ το ζουμάκι της είναι ελαφρά δεμένο για να έχει όγκο. Κι αν θέλω μπορώ να την σερβίρω με λίγο γιαούρτι σακούλας και να έχω το καλύτερο επιδόρπιο του κόσμου (ιδανικό για τους λάτρεις των ελαφρών κι αρωματικών γλυκισμάτων)! Για την κομπόστα μήλου χρειάστηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Πλένω και ξεφλουδίζω τα μήλα διατηρώντας τα ολόκληρα και κατόπιν με το ειδικό εργαλείο αφαιρώ το κέντρο τους με τα κουκούτσια και το κοτσάνι. Τα τοποθετώ σε μία ανοιχτή σε περιφέρεια κατσαρόλα και τρυπάω το κάθε ένα με ένα γαρύφαλλο. Προσθέτω την φλούδα λεμονιού, τα ξυλάκια κανέλας, την ζάχαρη και τέλος το νερό. Δίνω βράση στην κομπόστα και κατόπιν σιγοβράζω με κλειστό καπάκι για 30’ περίπου ωσότου μαλακώσουν τα μήλα χωρίς όμως να διαλυθούν και γίνουν πουρές. Θέλω να παραμείνουν ολόκληρα.
Μεταφέρω τα μήλα σε μία βαθιά πιατέλα ένα προς ένα, πετάω τα κανελόξυλα και την φλούδα λεμονιού κι αφήνω το ζουμί στην κατσαρόλα να σιγοβράζει. Σε ένα μπολάκι διαλύω το κορν φλάουρ στο νερό, ρίχνω λίγο από το βραστό ζουμί να πάρει θερμοκρασία το μείγμα και τέλος το επιστρέφω στην κατσαρόλα δίνοντας του μία τελευταία βράση.
Ρίχνω το ζεστό ζουμί πάνω από τα μήλα κι αφού η κομπόστα κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να κρυώσει ακόμα περισσότερο και να γίνει δροσερή. Εκτός από το γιαούρτι μπορώ να σερβίρω την κομπόστα μήλου και με λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα που του πηγαίνουν τρέλα!
Το αποτέλεσμα της κομπόστας μήλων είναι απόλυτα δροσιστικό, αρωματικό και φίνο…
Ολόκληρα Μήλα Κομπόστα

Καλή επιτυχία και σε σας!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.