SAMSUNG CSC

Κοτοσαλάτα (γρήγορη)

2
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Τώρα το καλοκαίρι ομολογώ ότι πολλές φορές βαριέμαι να μαγειρέψω. Από την άλλη ως ευσυνείδητη «μάνα» δεν μπορώ να μας αφήσω αβίαστα να οδηγηθούμε στην εύκολη λύση του delivery… Άλλωστε τι  food blogger  θα ήμουν αν δεν μπορώ τελικά να δώσω μία γρήγορη και πρακτική λύση για γεύμα απλό αλλά και χορταστικό; Σήμερα ήταν μία από αυτές τις μέρες κι ενώ το πρωί σηκώθηκα με όλη την διάθεση να μαγειρέψω και να ετοιμάσω Κυριακάτικο γεύμα, στην πορεία η διάθεση άρχισε να ολισθαίνει… Εντέλει έφτιαξα μόνο ένα κέικ (της βδομάδας με αυτό τις σταγόνες σοκολάτας) κι αυτήν εδώ την απίθανη, δροσερή και πεντανόστιμη κοτοσαλάτα (που είναι και γρήγορη!).
Η κοτοσαλάτα αυτή που αποτελεί ένα πλήρες και δροσερό γεύμα περιέχει ψητό ή βραστό κοτόπουλο (αυτό μπορεί να είναι κι από delivery ή υπόλοιπο της προηγούμενης μέρας), πατάτα βραστή, άνηθο, φιστίκια Αιγίνης (που πάνε πολύ με το κοτόπουλο και τον άνηθο), ντομάτα και λίγη μαγιονέζα για να δέσουν τα υλικά. Πιο ειδικά για την γρήγορη κοτοσαλάτα χρειάσθηκα τα εξής…
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ όλα τα υλικά μαζί και τ’ ανακατεύω μέχρι η μαγιονέζα να τα καλύψει και να τα δέσει όλα. Αφού δοκιμάσω την γεύση της κοτοσαλάτας και βεβαιωθώ ότι δεν χρειάζεται κάτι ακόμα προχωράω στο σερβίρισμα.
Η κοτοσαλάτα τώρα το καλοκαίρι τρώγεται ακόμα πιο ευχάριστα όταν είναι κρύα από το ψυγείο ενώ αν προτιμώ μπορώ να αντικαταστήσω την μαγιονέζα και το γιαούρτι με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο. Η παρούσα συνταγή αποτελεί την σύντομη εκδοχή της κοτοσαλάτας με φιστίκια Αιγίνης που είναι μία από τις πρώτες συνταγές του Dailycious.gr.
Γρήγορη Κοτοσαλάτα
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Rate

2 σχόλια

  1. Αγαπητή Ελλη,

    Συγχωρα με για την μακρόχρονη απουσία αλλα μεταξύ κλεισίματος σχολείων, πολιτικών αναταραχων και φτωχικης μικρής κουζινιτσας διακοπών, αδυνατούσα να δοκιμάσω οτιδήποτε καινούργιο. Αυτή η κοτοσαλατα ειναι απόδειξη ότι η λεπτομέρεια κάνει την διαφορα. Το φυσική αιγινης μετατρέπει μια απλή κοτοσαλατα σε gourmet συνταγή. Δεν θα το φανταζόμουν ποτέ! Μαριάννα.

     
  2. Χαίρομαι Μαριάννα που δεν τα παρέλειψες πιστεύοντας ότι θα είναι λεπτομέρεια. Καλή σας συνέχεια!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.