SAMSUNG CSC

Μανιτάρια στο φούρνο με μυρωδικά

6
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Τα μανιτάρια στον φούρνο με μυρωδικά είναι από τις συνταγές που ετοιμάζονται χωρίς πρόγραμμα, αναλογίες και κατευθύνσεις. Αρκεί να βρω φρέσκα μανιτάρια που να είναι δηλαδή άσπρα και σφριγηλά και να έχω στο σπίτι λίγα καθημερινά μυρωδικά όπως ρίγανη, μαϊντανό, λεμόνι και τουλάχιστον μία σκελίδα σκόρδο. Τα ψητά μανιτάρια τρώγονται σαν σαλάτα μόλις γίνουν χλιαρά και συνεπώς μπορούν να συνοδεύσουν όλα τα φαγητά. Για τα μανιτάρια στον φούρνο με μυρωδικά χρειάσθηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Τα μανιτάρια είναι προτιμότερο να τα πλύνω κάτω από το νερό μόνο πριν τα κόψω για να μην το απορροφήσουν.
Ειδάλλως μπορώ να τα καθαρίσω με ένα βουρτσάκι. Τα μανιτάρια porcini από την άλλη, επειδή είναι άγρια αποξηραμένα μανιτάρια του δάσους είναι απαραίτητο να τα πλύνω καθώς τις περισσότερες φορές έχουν πολύ χώμα ενώ η απορρόφηση νερού δεν είναι πρόβλημα αφού συμβάλει στην επανάκτηση του όγκου τους. Τα porcini στην συνέχεια τα μουλιάζω σε ζεστό νερό για 20’ για να επανακτήσουν πλήρως τον όγκο τους.
Έτσι αφού τα μανιτάρια είναι καθαρισμένα και πλυμένα τα τοποθετώ σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέτοντας όλα τα μυρωδικά και τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνω τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C για 60’ μέχρι να ψηθούν και να αφήσουν τα υγρά τους ενώ στα μισά του χρόνου τ’ ανακατεύω για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αφού αφαιρέσω τα μανιτάρια από τον φούρνο αφαιρώ και το ψημένο σκόρδο για να μην παραβαρύνει την γεύση του φαγητού. Αφήνω τα μανιτάρια να γίνουν χλιαρά και κατόπιν τα σερβίρω σαν συνοδευτικό ιδανικά δίπλα σε μοσχαρίσιο κρέας ψημένο στο γκριλ.
Ψητά Μανιτάρια στον Φούρνο
Καλή επιτυχία!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.