Τρουφάκια καρύδας (ινδοκάρυδο)

Τρουφάκια καρύδας (ινδοκάρυδο)

30 τεμάχια
Ποσότητα
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολα και πολύ φίνα τρουφάκια με την αγαπημένη και διαχρονική γεύση της καρύδας. Συνδυάζοντας διαφορετικές υφές αυτά τα τρουφάκια καρύδας διαθέτουν εξωτερικά επικάλυψη σοκολάτας που δημιουργεί ένα τραγανό επίστρωμα ενώ εσωτερικά συναντάται η νοτισμένη και μαστιχωτή γέμιση της καρύδας χάρη στα υγρά στοιχεία της συνταγής. Τα τρουφάκια ετοιμάζονται με ελάχιστα υλικά όπως άφθονο τριμμένο ινδοκάρυδο, ζαχαρούχο γάλα και κρέμα γάλακτος και επικαλύπτονται με σοκολάτα κουβερτούρα της επιλογής μας. Τα τρουφάκια καρύδας φτιάχνονται γρήγορα χωρίς ψήσιμο γι’ αυτό κι είναι εύκολο να ετοιμασθούν κι από παιδιά ενώ διατηρούνται στο ψυγείο ιδανικά για 4-5 μέρες.

Οδηγίες

  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί σε ένα ευρύχωρο μπολ διαπιστώνοντας ότι η καρύδα θα απορροφήσει τα υγρά στοιχεία της συνταγής.Τρουφάκια καρύδαςΤρουφάκια καρύδας
  2. Σχηματίζω ομοιόμορφα μπαλάκια με βρεγμένες τις άκρες των δαχτύλων μου για να κολλήσει καλύτερα η ζύμη και τ’ αραδιάζω σε επίπεδη επιφάνεια ή σ’ ένα πιάτο. Τοποθετώ τα τρουφάκια στην κατάψυξη για 15-20’ να σφίξουν προτού τα επικαλύψω.Τρουφάκια καρύδας (Ινδοκάρυδο)
  3. Παράλληλα λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή ανακατεύοντας τακτικά (για να μην καεί) στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν είναι έτοιμη προσθέτω το λάδι ή το βούτυρο κι ανακατεύω.
  4. Αφαιρώ τα τρουφάκια από την κατάψυξη, τα βουτάω ένα-ένα στην ρευστή σοκολάτα και κατόπιν τ’ αφήνω να στεγνώσουν πάνω σε μια λαδόκολλα. Στη συνέχεια τα τοποθετώ και πάλι στην κατάψυξη για 10’ προκειμένου να στερεοποιηθεί η επικάλυψη σοκολάτας.Τρουφάκια καρύδας
  5. Τα τρουφάκια καρύδας με επικάλυψη σοκολάτας είναι έτοιμα για τρελές απολαύσεις!!Τρουφάκια καρύδας

Καλή κι εύκολη επιτυχία!

Τρουφάκια καρύδας (φοντάν ινδοκάρυδο)

Rate