Καπ-κέικς Κόκκινο Βελούδο (Red Velvet Cupcakes)

Καπ-κέικς Κόκκινο Βελούδο (Red Velvet Cupcakes)

12
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Απλή και νόστιμη συνταγή για υπέροχα κι αφράτα καπ-κέικς κόκκινο βελούδο (red velvet cupcakes). Ετοιμάζονται σαν καπ-κέικς με άρωμα βανίλια και κακάο και προστίθεται κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για red velvet αποτέλεσμα. Όσο για την επικάλυψη, αντί για βουτυρόκρεμα (buttercream) ή γλάσο (frosting) επιλέγουμε χρωματισμένη ινδική καρύδα για πιο απλή και ελαφριά πρόταση διακόσμησης. (Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το βιβλίο “The Cupcake” του Marks and Spencer.)

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Τοποθετώ 12 χάρτινες θήκες για cupcakes στο ειδικό ταψάκι.
  2. Περνάω από σήτα το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο και τα κρατάω στην άκρη. Τοποθετώ τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό και το μισό μείγμα αλευριού. Ρίχνω τη βανίλια, το buttermilk και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και στο τέλος προσθέτω το υπόλοιπο μείγμα αλευριού.
  3. Μοιράζω το μείγμα στις θήκες και ψήνω για 15-20’ μέχρι να πάρουν ύψος και να είναι σταθερά όταν τα πιέζω ελαφρά. Τ’ αφήνω να κρυώσουν καλά προτού τα διακοσμήσω.
  4. Για την επικάλυψη, αναμιγνύω την καρύδα με το κόκκινο χρώμα μέχρι να πάει παντού και να αποκτήσoυν τα τρίματα ένα αρκετά ομοιόμορφο χρώμα (αν και στο τέλος άλλα θα έχουν κόκκινο κι άλλα άσπρο χρώμα). Με ένα πινέλο απλώνω το λιωμένο μέλι στην επιφάνεια των cupcakes κι ακουμπάω την μελωμένη επιφάνεια κάθε cupcake πάνω στη χρωματισμένη καρύδα.

Rate