Τσίζκεικ Κόκκινο Βελούδο (Red Velvet Cheesecake)

Τσίζκεικ Κόκκινο Βελούδο (Red Velvet Cheesecake)

10-12
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτό το θεσπέσιο, κρεμώδες τσίζκεικ ετοιμάζεται με ζωντανό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και γίνεται ένα ακαταμάχητο red velvet cheesecake με σάλτσα από φρούτα του δάσους! Σίγουρη οικογενειακή συνταγή που έχει δοκιμαστεί πάμπολλες φορές (από την αγαπημένη μου Λέα) μέχρι τελειοποιήσεως, δίνοντάς του την δική της σφραγίδα.

Αν κι αυτό το είδος τσίζκεικ (το New York Cheesecake ή αλλιώς αμερικάνικο) δεν συνοδεύεται απαραιτήτως από σάλτσα καθώς συνήθως σερβίρεται σκέτο αφού πρώτα ψηθεί στο φούρνο (λόγω των αυγών που διαθέτει), εντούτοις οι αναλογίες για μια υπέροχη σάλτσα με φρούτα του δάσους μας δίνει την επιλογή να το σερβίρουμε με επιπλέον χρώμα!

Η έντονα κρεμώδης υφή του επιτυγχάνεται χάρη στα υλικά αφού εκτός από τυρί κρέμα διαθέτει άσπρη σοκολάτα και κρέμα γάλακτος που του δίνουν αφράτη και μαλακή αίσθηση σε κάθε μπουκιά, αλλά και στο προσεκτικό ψήσιμο προκειμένου να μη στεγνώσει.

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια ανοιγόμενη φόρμα διαμέτρου 22 εκ.. 
  2. Λιώνω το βούτυρο, ανακατεύω με τη ζάχαρη, προσθέτω τ’ αλεσμένα σε σκόνη μπισκότα με τα μπαχαρικά κι ανακατεύω καλά. Στρώνω το μείγμα του μπισκότου στη βάση της φόρμας πιέζοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού να στρώσει ομοιόμορφα. Τοποθετώ τη φόρμα στη κατάψυξη ωσότου ετοιμάσω την κρέμα.
  3. Τοποθετώ στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το αυγό, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια. Χτυπάω το μείγμα και στο τέλος προσθέτω το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθεί κι αυτό. Επιλέγω ζωντανό, ατόφιο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής που να μην έχει πρόσμιξη άλλων χρωμάτων για να δώσει ένα εξίσου όμορφο κόκκινο χρώμα στο cheesecake (κάτι που δεν συνέβη σε αυτή την περίπτωση…).
  4. Αδειάζω πάνω από τη βάση στη φόρμα, την κρέμα και ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο για 40’ σε μεσαία ράγα στήριξης. Αν ο φούρνος μου είναι αδύναμος-όπως ο δικός μου-το αφήνω για 5’ παραπάνω, ενώ αντίστροφα αν είναι πολύ δυνατός το αφήνω για συνολικά 35′. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος ψησίματος το τσίζκεικ θα δείχνει να μην έχει στερεοποιηθεί (όταν το κουνάω θα τρέμει σαν να είναι ημίρρευστο) παρ’ όλα αυτά το βγάζω από το φούρνο και τ’ αφήνω να κρυώσει. Στην συνέχεια το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει κι άλλο και κυρίως να στερεοποιηθεί.
  5. Στο τέλος ετοιμάζω την σάλτσα με τα φρούτα του δάσους (coulis) τοποθετώντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό σκεύος. Δίνω βράση κι ανακατεύω τακτικά ωσότου ψηθούν τα φρούτα και μαλακώσουν, για περίπου 10’. Με τη ράβδο χειρός λιώνω τα φρούτα και δημιουργώ μια παχύρευστη σάλτσα την οποία περνάω στη συνέχεια από τη σήτα για να γίνει διαυγής και ομοιογενής, αν και μπορώ να τη σερβίρω ως έχει. Την αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να την χρειαστώ.  
  6. Σερβίρω το red velvet τσίζκεικ την επόμενη μέρα που θα έχει δέσει και θα έχει πήξει, συνοδεύοντας με άφθονη σάλτσα από φρούτα του δάσους.

Rate