Μανιτάρια Λαδερά

Μανιτάρια Λαδερά

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτά είναι τα πιο νόστιμα μανιτάρια που έχω δοκιμάσει κι έχω φτιάξει ποτέ (αν και μάλλον η φωτογραφία τ’ αδικεί)! Αφορμή για την συνταγή υπήρξε μια εξόρμησή μας στην εξοχή και η επίσκεψή μας σε παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα που ετοίμαζε τα μανιτάρια (παραδοσιακός κυπριακός μεζές) μ’ αυτόν τον τρόπο. Η εκτέλεση της συνταγής είναι τόσο απλή, που ξεπατικώθηκε με επιτυχία χωρίς καμία καθοδήγηση. Έτσι, λοιπόν τα μανιτάρια μαγειρεύτηκαν σαν λαδερό με μπόλικο χονδροκομμένο κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και σπόρους κόλιανδρου για άρωμα, κι έγιναν γλυκά και πεντανόστιμα. Οι σπόροι κόλιανδρου, που συνηθίζονται πολύ στην τοπική κουζίνα, είναι ότι χρειάζεται η συνταγή για ν’ αποκτήσει μια μικρή ανατροπή (a.k.a. twist). Κι αν θέλετε κι άλλες συνταγές για μανιτάρια διαβάστε για τα μανιτάρια αλά κρεμ (χωρίς κρέμα) και τα μανιτάρια του φούρνου με μυρωδικά.

Οδηγίες

  1. Σε ένα σκεύος ζεσταίνω τη 1 κ.σ. λάδι, ρίχνω το κρεμμύδι και το γυρνάω σε μέτρια φωτιά (6/9) για 10’, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Κατόπιν προσθέτω τα μανιτάρια, τους σπόρους κόλιανδρου και το υπόλοιπο (4 .κ.σ.) λάδι. Αλατοπιπερώνω και ψήνω τα μανιτάρια στην ίδια θερμοκρασία, με ανοιχτό καπάκι για 20’ ωσότου μαλακώσουν και πιούν τα υγρά τους.
  2. Στο τέλος, θα πρέπει τα μανιτάρια να μην έχουν ζουμί και να έχει απομείνει μόνο λίγο λάδι. Δοκιμάζω τη γεύση τους και τ’ αφήνω να γίνουν χλιαρά προτού τα σερβίρω. Τόσο απλά κι όμως τόσο νόστιμα!

Rate