Τρόπος Παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετώ όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από το βούτυρο και την σοκολάτα και τα χτυπάω να ομογενοποιηθούν με την ράβδο χειρός ενώ αν δεν έχω ράβδο χειρός τα χτυπάω στο blender. Τοποθετώ το μείγμα σε δυνατή φωτιά (7/9) και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται αρχίζω και το ανακατεύω με τον αυγοδάρτη διαρκώς ωσότου αρχίσει να βράζει. Το μείγμα όσο ζεσταίνεται θα αποκτάει όγκο και θα γίνεται όλο και πιο παχύρευστο ενώ το αποσύρω από την φωτιά μόλις φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού. Κατά την διάρκεια βρασμού προσέχω η κρέμα να μην κολλήσει και να μην σβολιάσει. Αν παρ’ όλα αυτά σβολιάσει, μπορώ με την ράβδο να χτυπήσω την κρέμα μέσα στην κατσαρόλα αφού την αποσύρω από την φωτιά και να γίνει και πάλι λεία.
Όσο η κρέμα είναι ακόμα βραστή προσθέτω τα κομμάτια της σοκολάτας και το βούτυρο κι ανακατεύω τακτικά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν με το μείγμα. Η βραστή κρέμα σοκολάτας είναι έτοιμη θέλει όμως ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει για να μην πιάσει κρούστα. Ένα μικρό μυστικό που εφαρμόζω για να μην πιάνει κρούστα η βραστή κρέμα είναι να τοποθετήσω ένα κομμάτι μεμβράνης πάνω στην επιφάνεια της όσο ακόμα είναι ζεστή. Αφού κρυώσει η κρέμα μετά από 1-2 ώρες αφαιρώ την μεμβράνη και βλέπω ότι η επιφάνεια της είναι λεία και γυαλιστερή.
Χωρίζω τα μπισκότα σε δύο δόσεις. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζω το γάλα, το κονιάκ και το λικέρ κι ανακατεύω ελαφρώς. Παίρνω ένα-ένα μπισκότο, το βρέχω καλά μέσα στο γάλα και το τοποθετώ σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος (μεγέθους 22 x 35 εκ. και μεγαλύτερο) το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψω όλη την επιφάνεια με την πρώτη δόση μπισκότων. Μόλις τελειώσει η πρώτη στρώση, στρώνω τις φέτες μπανάνας και απλώνω την μισή κρέμα σοκολάτας.
Συνεχίζω βρέχοντας την δεύτερη στρώση μπισκότων κι ολοκληρώνω ρίχνοντας την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Τοποθετώ την κρέμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον προκειμένου να κρυώσει καλά. Η τούρτα σοκολάτας είναι έτοιμη!
Καλό είναι η τούρτα σοκολάτας να γίνει από την προηγουμένη για να δέσουν τα υλικά. Προτού την σερβίρω ρίχνω από πάνω λίγη χρωματιστή τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα (στον τρίφτη) για διακόσμηση. Και προπάντων δεν ξεχνάω να υπολογίσω πόσα κεράκια θα χρειαστώ…
Αυτές τις μέρες εν αναμονή των γενεθλίων μου και μέσα σε ένα πνεύμα χιουμοριστικό δασκάλευα τα παιδιά να λένε στους φίλους τους ότι θα γίνω 29 (αντί 39!). Τι κι αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά για να αντιληφθούν την ματαιοδοξία μου, εγώ το έβρισκα πολύ διασκεδαστικό. Έρχεται λοιπόν το βράδυ κι η ώρα να στρώσουμε τα κεράκια στην τούρτα (είχα ελέγξει με το μάτι το ίδιο πρωί ότι είχα αρκετά στο συρτάρι) και αφού στρώνουμε την πρώτη δεκάδα, στρώνουμε και την δεύτερη, διαπιστώνω ότι έχω μόνον 29 κεράκια! Βρε μπας και…;
Λέγε λέγε κάτι πάει να γίνει…
Καλή μας μέρα!
H τουρτα ακουγεται delicious!!!!!!!! Θα την δοκιμασω σιγουρα οταν τελειωσουμε τη διαιτα!
Πράγματι, η τούρτα και είναι και ακούγεται…!
Όλα πολύ καλά – θα την κάνω τα Χριστούγεννα, στο οικογενειακό τραπέζι! Όσο για τα κεράκια, προσοχή στο μέτρημα…
Τέλεια μου ακούγεται και για Χριστούγεννα (εκτός από γενέθλια κι επετείους)!