Χοτ Ντογκ (με καρότο)

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
http://www.workman.com/
http://www.workman.com/

Τις προάλλες πάλι αναρωτιόμουν τι να φτιάξω για βραδινό. Αυτό το βραδινό είναι τελικά από μόνο του μια κατηγορία και ένα ζητούμενο. Συνήθως θέλω να είναι κάτι γρήγορο, ελαφρύ κι απλό στην προετοιμασία του, αφού τις περισσότερες φορές έρχεται να συμπληρώσει το υπόλοιπο μεσημεριανό φαγητό ή μια σαλάτα. Άλλωστε φροντίζουμε το βράδυ να είμαστε λιτοδίαιτοι, δεδομένου βέβαια ότι έχει προηγηθεί πλήρες μεσημεριανό γεύμα.

Προφανώς δε, για να φτιάξει κανείς χοτ ντογκ δεν χρειάζεται ούτε συνταγή, ούτε χρόνο, ούτε δυσεύρετα υλικά. Στην προκειμένη περίπτωση όμως ας εστιάσουμε περισσότερο στην σκέψη της ετοιμασίας του χοτ ντογκ (ή καλύτερα στο πως αυτή μας διαφεύγει συνήθως) και λιγότερο στην ίδια την προετοιμασία του. Με άλλα λόγια, υπάρχουν ένα σωρό ιδέες για γεύματα γρήγορα κι εύκολα τα οποία απλώς δεν σκεφτόμαστε να ετοιμάσουμε. Στόχος μου είναι να συγκεντρωθούν όσες περισσότερες από αυτές τις ιδέες για να τις έχουμε διαθέσιμες… Κι ένα από αυτά είναι και το χοτ ντογκ.

Το μοναδικό ζητούμενο για το χοτ ντογκ είναι φρέσκα ψωμάκια ημέρας, τα οποία μπορώ να αγοράσω κι από τον φούρνο της γειτονιάς μου, αν όχι από το σουπερμάρκετ. Επίσης, αγοράζω και κρατάω στο ψυγείο ένα πακέτο λουκάνικα για να τα έχω εύκαιρα όταν τα χρειαστώ. Τα υπόλοιπα υλικά συνήθως βρίσκονται στο σπίτι μας ανά πάσα στιγμή. Ενώ παρακαλώ πολύ, να μην υποτιμηθεί η προσθήκη του τριμμένου καρότου διότι δροσίζει και εμπλουτίζει ευχάριστα το χοτ ντογκ χωρίς να επιβαρύνει. Επίσης, αφού βράσουν τα λουκάνικα, τα χαράσσω στη μέση δίχως να τα κόψω στα δύο (για να μην γλιστράνε) και τα βάζω στο ψωμί. Τα υπόλοιπα είναι θέμα προτίμησης και γούστου.

Καλή απόλαυση!

Rate

One Comment

  1. Αντε να φτιάξουμε κι εμείς hot dog για βραδυνό

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.