Ρεβιθόσουπα με φασκόμηλο και σκόδρο

Ρεβιθόσουπα με φασκόμηλο και σκόδρο

4-5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Και κάτι γρήγορο, εύκολο και υγιεινό για την αρχή της βδομάδας προτού αρχίσει το μεγάλο φαγοπότι… Μια βδομάδα μας μένει για τα Χριστούγεννα και προσπαθούμε να είμαστε εγκρατείς για να έχουμε το περιθώριο να ξεστρατίσουμε εντός των γιορτών. Η ιδέα για την σούπα ήταν του Μιχάλη ο οποίος μου θύμισε ότι έχω πολύ καιρό να την φτιάξω και τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 4-5 χρόνια. Η σούπα αυτή έχει δύο εκδοχές με διαφορά στα μυρωδικά, η μία είναι με φασκόμηλο και η δεύτερη με δεντρολίβανο. Και οι δύο εξίσου αξιόγευστες!

Aπό τα αγαπημένα μου δώρα που είχα δεχθεί στο σπίτι μας σαν νέα νοικοκυρά ήταν ένα βιβλίο μαγειρικής της Ξούλας Χαλκούση «Μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης… και στην κορφή κανέλα» με παραδοσιακές Πολίτικες συνταγές, καθημερινές και μη. Το βιβλίο μου το είχε δωρίσει η αγαπημένη μου θεία για να παίρνω ιδέες στο καθημερινό μαγείρεμα διατηρώντας παράλληλα την οικογενειακή παράδοση. Περιλαμβάνει ενδιαμέσως αφηγήσεις και γλαφυρές περιγραφές της συγγραφέως και ίσως γι’ αυτό να αναδύει αυτήν την αίσθηση οικειότητας και déjà vu. Ανήκει στα 4-5 αγαπημένα μου βιβλία μαγειρικής κι ανατρέχω σε αυτό συχνά για να πάρω ιδέες για πολίτικες συνταγές που θα ήθελα να φτιάξω για την εν λόγω καθημερινή σπαζοκεφαλιά. Σε αυτό το βιβλίο λοιπόν αναφέρεται η ρεβιθόσουπα με φασκόμηλο:

Τρόπος Παρασκευής:

Μουσκεύω τα ρεβίθια από το βράδυ με μια χούφτα αλάτι και την επομένη τα ξεπλένω, τα σουρώνω και τα ρίχνω σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Ρίχνω τόσο νερό μέχρι να σκεπαστούν κι αν στην πορεία χρειασθούν κι άλλο νερό προσθέτω από τον βραστήρα. Τα ρεβίθια κατά τον πρώτο βρασμό βγάζουν αφρούς τους οποίους αφαιρώ με μια τρυπητή κουτάλα. Κατόπιν προσθέτω το σκόρδο και το φασκόμηλο κι αφήνω να βράσουν για 1,5 ώρα μέχρι να γίνουν μαλακά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι κι αφήνω να πάρουν μια 1-2 βράσεις ακόμα. Αφού ετοιμαστούν και προτού σερβίρω πολτοποιώ 2-3 κουταλιές ρεβίθια τις οποίες ανακατεύω μέσα στην κατσαρόλα για να δώσουν λίγο όγκο στην σούπα. Την συνοδεύεω με ρύζι για να φάνε και τα παιδιά.

Ρεβίθια Σούπα
http://www.bruinebonenbende.nl/
Η ρεβιθόσουπα είναι έτοιμη, καλή όρεξη!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.