https://www.blueapron.com

Σνίτσελ κοτόπουλο με παντζάρια και σος ροκφόρ

4-5
Μερίδες
3/5
Βαθμός Δυσκολίας
Σνίτσελ κοτόπουλου συνοδευόμενο από βραστά παντζάρια με σάλτσα ροκφόρ και καρύδια. Αν ακούγεται περίτεχνο και εξεζητημένο σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι. Η σαλάτα παντζαριού με τη σάλτσα ροκφόρ δροσίζει ευχάριστα το τηγανητό κοτόπουλο και ελαφραίνει τις τύψεις, ενώ δεν θέλει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί.
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύω καλά την γαλέτα, το αλεύρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσοχή όμως, δεν αλατίζω τα ίδια τα φιλέτα διότι αφήνουν τα υγρά τους κατά το τηγάνισμα και μαλακώνει η κρούστα του σνίτσελ. Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάω τα 2 αυγά. Τεμαχίζω τα φιλέτα κοτόπουλου στην μέση ώστε να γίνουν πιο λεπτά και να ψηθούν γρηγορότερα και καλύτερα. Ένα-ένα τα φιλέτα (8 συνολικά) τα περνάω πρώτα από το αυγό να καλυφθεί η επιφάνεια τους, τα στραγγίζω ελαφρώς και μετά τα περνάω από το μείγμα της γαλέτας. Όταν θα έχει ζεσταθεί το λάδι στο τηγάνι (δίχως όμως να έχει καεί) προσθέτω όσα φιλέτα χωράνε. Τηγανίζω περίπου για 5-6’ από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (7/10). Όταν είναι έτοιμα, τ’ αφαιρώ και τα τοποθετώ σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί μέσα στον φούρνο σε θερμοκρασία 60°C για να παραμείνουν ζεστά ωσότου ετοιμαστούν και τα άλλα.
Για την σαλάτα με την σάλτσα ροκφόρ, στραγγίζω τα παντζάρια, τα τεμαχίζω και τα βάζω σε ένα μπολ (αν είναι φρέσκα τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν, τα ξεφλουδίζω και μετά τα τεμαχίζω). Προσθέτω λίγο λάδι, μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύω. Χτυπάω στο mini blender το ροκφόρ, την μαγιονέζα και το γιαούρτι να γίνει λεία κρέμα και τη ρίχνω πάνω από τα παντζάρια. Καθαρίζω και τεμαχίζω τα καρύδια και γαρνίρω από πάνω. Έτοιμη κι η σαλάτα!
https://www.blueapron.com
https://www.blueapron.com
Καλή μας όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!
Rate