Αυγά με σπανάκι

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Το σπανάκι με τα αυγά μάτια.Το σπανάκι με αυγά είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα γιατί είναι γρήγορο, υγιεινό και πολύ εύκολο (αρκεί βέβαια να υπάρχει έτοιμο και πλυμένο σπανάκι ειδάλως και το καταψυγμένο είναι αρκούντως ικανοποιητικό). Είναι επίσης, ιδανικό βραδινό αφού είναι ελαφρύ και συνάμα θρεπτικό ενώ, τα υλικά του είναι ελάχιστα κι έτσι οι γεύσεις «ακούγονται» καλύτερα (που λένε και στην Κρήτη). Μ’ αρέσει που το σπανάκι αφήνει αυτήν την  χαρακτηριστικά πικάντικη κι ελαφρώς μεταλλική γεύση η οποία αμβλύνεται με την κρέμα γάλακτος που το γλυκαίνει.
Τρόπος Παρασκευής:
Αχνίζω το σπανάκι καλά, ανακατεύοντας το τακτικά σε δυνατή σχετικά θερμοκρασία (8/10) ωσότου εξατμιστούν τα υγρά του. Όταν μαλακώσει το σπανάκι και «πιεί» όλα τα υγρά του προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και περιμένω να την απορροφήσει (δίχως να χαμηλώσω την ένταση της φωτιάς).Αχνίζω το σπανάκι μέχρι να πιεί τα υγρά του.

Σπάω τα αυγά ανάμεσα στο σπανάκι και κλείνω το καπάκι του σκεύους. Σβήνω την φωτιά και περιμένω περίπου 7’ ωσότου ψηθούν τα αυγά με την υπάρχουσα θερμοκρασία, δίχως να ανοίξω το καπάκι! Πριν το σερβίρισμα αλατοπιπερώνω τα αυγά. Τα αυγά μάτια με σπανάκι είναι έτοιμα!Ρίχνω τα αυγά.

Καλή όρεξη και καλή συνέχεια!

Rate

One Comment

  1. Με τί μπορώ να αντικαταστήσω την κρέμα γάλακτος;

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.