Προχθές το βράδυ έφτιαξα επιτέλους κάτι που είχα καιρό στο μυαλό μου κι απλώς δεν είχα την ευκαιρία να το φτιάξω νωρίτερα. Η ιδέα πήρε σάρκα και οστά με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής (τι άλλο;).Έμπνευση αποτέλεσε αυτή η δροσερή και πολύ εύγευστη σάλτσα για το μπέργκερ η οποία περιέχει κατά βάση τυρί κρέμα, μυρωδικά κι αγγουράκι τουρσί. Για τα μπέργκερ (ή τα μπιφτεκάκια ή τα κεφτεδάκια ή ότι άλλο περιέχει κιμά) θα χρειαστώ μείγμα μπαχαρικών που προστίθεται μέσα στην ζύμη και τους δίνει έξτρα γεύση. Αυτήν την φορά δοκίμασα έτοιμο μείγμα το οποίο περιείχε ρίγανη, θρούμπι, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι προσδίδοντας ενδιαφέρουσα γεύση κι άρωμα στον κιμά κοτόπουλου. Εναλλακτικά, για πιο oriental γεύση μπορεί κανείς να προσθέσει λίγο σουμάκ στον κιμά.
Τρόπος Παρασκευής:
Ετοιμάζω τον κιμά τον οποίο ζυμώνω ελαφρά με όλα τα υλικά που περιέχει και στην συνέχεια πλάθω 5 μεγάλα και χορταστικά μπιφτέκια. Ζεσταίνω το αντικολλητικό τηγάνι και αρχίζω να ψήνω τα μπέργκερ.
Παράλληλα, ετοιμάζω την σάλτσα τυριού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Δοκιμάζω να δω αν μου κάνει στην γεύση και αν χρειάζεται προσθέτω λίγο χυμό λεμονιού ακόμα. Παράλληλα ετοιμάζω τα σαλατικά για τα μπέργκερ και ζεσταίνω τα ψωμάκια στην τοστιέρα.
Η συνέχεια αυτονόητη. Φτιάχνει ο καθένας το μπέργκερ του όπως το προτιμά.
Καλή όρεξη και σε σας, διότι εμάς δεν μας λείπει!
Φοβερή συνταγή!!!! Δοκιμαστε το με φετες ζωης κρις κρις! η γευση γινεται μοναδική
Φιλικά,
Δαναη
Φυσικά! Με την πρώτη ευκαιρία…