Επιδόρπιο γιαουρτιού με λάιμ και ζαχαρούχο

8
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Επιδόρπιο γιαουρτιού με λάιμ και ζαχαρούχοΑυτό το γλυκό ψυγείου με το στραγγιστό γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και τον χυμό και φλοιό από λάιμ μου το θύμισε η φίλη μου Νατάσσα που το φτιάχνει συχνά-πυκνά. Πρέπει να είναι από τα πιο διαδεδομένα και δοκιμασμένα επιδόρπια λόγω της ευκολίας του, καθώς έχω ακούσει για την ίδια συνταγή από διαφορετικές πηγές με διαφορετικές ευκαιρίες. Δικαίως, γιατί ετοιμάζεται κυριολεκτικά μέσα σε λίγα λεπτά αφού δεν απαιτεί ψήσιμο, ενώ ανταμείβει με την δροσιά και το άρωμα του καθώς ο φλοιός του λάιμ αφήνει ευχάριστη επίγευση μετά από κάθε κουταλιά.
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το γιαούρτι, τον χυμό του λάιμ, τον φλοιό του λάιμ και του λεμονιού κι ανακατεύω με μία σπάτουλα. Κατόπιν προσθέτω και το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατεύω καλά και πάλι. Κρατάω το μείγμα του γιαουρτιού στην άκρη.
Τοποθετώ τα σπασμένα μπισκότα ή τα κομμάτια του κέικ σε 8 μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια και στην συνέχεια τα γεμίζω με το μείγμα του γιαουρτιού. Γαρνίρω με λίγο ξύσμα από λεμόνι ή λάιμ.
Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Λάιμ και Ζαχαρούχο
Τοποθετώ το επιδόρπιο στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά και να δέσουν οι γεύσεις προτού το σερβίρω.
Καλή απόλαυση!
Rate