Ιδανικά κόβω τις μετρίου μεγέθους πατάτες στην μέση (κατά μήκος) ή το πολύ σε τέταρτα. Οι δικές μου πατάτες στην προκειμένη ήταν μεγαλύτερες και τις έκοψα σε περισσότερα κομμάτια. Επιπλέον, προκειμένου να υπολογίσουμε την τελική ποσότητα θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι οι πατάτες «μαζεύουν» σημαντικά κατά το ψήσιμο.
Τρόπος παρασκευής:
Πλένω, ξεφλουδίζω και κόβω τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις τοποθετώ σε ένα βαθύ κι ευρύχωρο σκεύος και τις λούζω με το λάδι, το λεμόνι, το αλατοπίπερο και την ρίγανη. Ανακατεύω καλά (με τα χέρια) για να πάνε τα υλικά παντού.
Στην συνέχεια, στρώνω τις πατάτες την μία δίπλα στην άλλη στο ταψί του φούρνου, δίχως να ακουμπάνε μεταξύ τους. Αφού τελειώσω με το στρώσιμο, ρίχνω από πάνω το λαδολέμονο με τα μυρωδικά που έχει περισσέψει από το «λούσιμο».
Τις σερβίρω αφού έχουν λίγο κρυώσει για να μην σπάσουν. Επίσης, μπορώ ωσότου τις σερβίρω να τις αφήσω στον σβησμένο φούρνο να «ξεκουραστούν» και να τραβήξουν!
Καλή απόλαυση!
Πανεύκολο και πεντανόστιμο! ήδη οι χυμοί του λεμονιού αναστατώνουν τους σιελογόνους αδένες μου…
Ερώτηση: γιατί να μην ακουμπάνε μεταξύ τους οι πατάτες;;
Χαιρετισμούς (βρετανικούς!)σε όλους σας.
NASTY
Μα, για να μην κολλήσουν και μετά διαλυθούν κατά το ξεκόλλημα. Άλλωστε είναι πιο εύκολο και για το σερβίρισμα. Η γεύση όμως δεν αλλάζει… xxx
Εξαιρετική η συνταγή και πολύ εύκολη! Τραγανές και λεμονάτες!! Τις έφτιαξα χθες και μείναμε όλοι πολύ ευχαριστημένοι..
Αφού μείνατε εσείς ευχαριστημένοι, είμαι κι εγώ…! ;-)
Τις έφτιαξα κι εγώ και τις κατασπαράξανε… yummie!
Εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες! Το τρίπτυχο της επιτυχίας…