Περισσότερο μια πρακτική και ιδιαίτερη ιδέα και λιγότερο συνταγή, το γλυκόξινο αυτό κοτόπουλο είναι πρωτότυπο και ταχύτατο στην ετοιμασία του και το αποτέλεσμα του εντυπωσιάζει γευστικά. Τα υλικά κι ο χρόνος προετοιμασίας για το γλυκόξινο κοτόπουλο είναι ελάχιστα καθώς βασίζεται σε έτοιμο τσάτνεϊ του εμπορίου με γεύση μάνγκο αν κι υποθέτω ότι μπορεί να ετοιμασθεί και με άλλα γλυκά και φρουτώδη τσάτνεϊ.
Οδηγίες Παρασκευής:
Στο πυρίμαχο σκεύος τοποθετώ το καθαρισμένο κοτόπουλο.
Στην συνέχεια αδειάζω πάνω στο κοτόπουλο το τσάτνεϊ μάνγκο, προσθέτω τις 4 κ.σ. νερό στο άδειο μπουκάλι, ανακινώ και αδειάζω ομοίως. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύω και φουρνίζω στους 190οC για 90’.Σε περίπτωση που το φαγητό «πιεί» τα υγρά του κατά το ψήσιμο, προσθέτω λίγο βραστό νερό από τον βραστήρα.Στο τέλος του ψησίματος το κοτόπουλο θα πρέπει να έχει ροδοκοκκινίσει, να έχει κάνει ελαφρά κρούστα και το φαγητό να έχει λίγη σάλτσα από το τσάτνεϊ.
Σερβίρω με ρύζι basmati κι απολαμβάνω το γλυκόξινο κοτόπουλο με μεγάλη όρεξη…
Καλή επιτυχία!