Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά κι ίσως εντέλει να μην είναι τυχαίο που τις τελευταίες μέρες καταπιάνομαι κατά βάση με σαλάτες. Η σαλάτα αυτή όμως είναι ιδιαίτερη καθώς διαθέτει πρωτοτυπία μέσα στην απλότητά της, είναι εύκολη, ελαφριά και πολύ νόστιμη (συνταγή από το http://www.bbcgoodfood.com/). Για να την φτιάξω, εκτός από φρέσκα λαχανικά, θα χρειασθώ κι έναν αποφλοιωτή λαχανικών.
Οδηγίες Παρασκευής:
Πλένω καλά τα λαχανικά κι αποφλοιώνω την εξωτερική τους επιφάνεια. Στην συνέχεια αρχίζω να τα κόβω με τον αποφλοιωτή σε πολύ λεπτές φέτες (σαν να τ’ αποφλοιώνω), ωσότου κοπούν όλα.
Ψιλοκόβω την μισή ποσότητα του κόλιανδρου αφού ξεδιαλύνω τα φύλλα από τα κοτσάνια και τον προσθέτω μαζί με τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίζω την σαλάτα με την ζάχαρη, το ξύδι και το ελαιόλαδο, ανακατεύω για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη κι η σαλάτα είναι έτοιμη!
Καλή απόλαυση!