Η ακόλουθη συνταγή ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά κι είναι απλή, γευστική και διαθέτει μια μικρή ανατροπή. Η ιδέα αυτή εκτός από ιδιαίτερα φιλική προς τα παιδιά, μπορεί να αντικαταστήσει το επιδόρπιο σε ένα γεύμα καλεσμένων δίχως να επιβαρύνει περαιτέρω. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση οι φράουλες να είναι της εποχής για να είναι νόστιμες, μυρωδάτες και υγιεινές δίχως αυξητικές ορμόνες (οι καλύτερες φράουλες βγαίνουν τον Μάιο).
Οδηγίες Παρασκευής:
Ετοιμάζω τις φράουλες και τις τοποθετώ σε ένα μεγάλο μπολ.
Τις πασπαλίζω με την άχνη ζάχαρη και το μπαλσάμικο και τις αφήνω στο ψυγείο για 8 ώρες, να αφήσουν τους χυμούς τους.Πριν το σερβίρισμα ετοιμάζω την σαντιγί. Στο δοχείο του multi χειρός, ρίχνω την βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτυπάω σε δυνατή ένταση μέχρι να «δέσει» η σαντιγί, αλλά να μην σφίξει πολύ (να είναι ελαφρά ρευστή).
Μοιράζω σ’ ατομικά πιατάκια τις φράουλες με το μπαλσάμικο, ρίχνω από 2 κ.σ. σαντιγί και γαρνίρω με την τριμμένη σοκολάτα.
Η απόλαυση είναι ακαριαία!
Καλή συνέχεια…