Η βυσσινάδα (από βύσσινα κι όχι από μούσμουλα…!) είναι απολαυστικότατη τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα την ώρα που ο οργανισμός χρειάζεται κάτι γλυκό και δροσερό. Αρκεί βέβαια να έχω σιρόπι από γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή ιδανικά από σπιτικό γλυκό βύσσινο. Και γίνεται η βυσσινάδα παιχνίδι!
Οδηγίες Παρασκευής:
Σε ένα ποτήρι του νερού ρίχνω το σιρόπι βύσσινου, προσθέτω τον χυμό λεμονιού και νερό μέχρι τα 2/3 του ποτηριού. Ανακατεύω με το κουτάλι και προσθέτω 2-3 παγάκια και την φέτα λεμονιού. Δοκιμάζω την γεύση και προσθέτω ό,τι νομίζω ότι χρειάζεται.
Καλή και δροσιστική απόλαυση!
Καλημερα! Καθοτι ακομη διακοπες και αποκομενοι απο το πολυ internet σημερα που δοθηκε η ευκαιρια θα το καψω! Το γλυκο βυσσινο και η βυσσιναδα φαινονται υπεροχα! Με προβληματιζει ομως που να βρω βυσσινα στην κυπρο. Δεν εχω πετυχει πουθενα! Αναμενω και τη συνταγη του λικερ!!!! Το μπισκοτατο πρεπει να ειναι φοβερο με το χαλβα η το ινδοκαρυδο. Εκανες πολυ γλυκο comeback! Αντε και καλο μας υπολοιπο μισοκαλοκαιρο!
Αγαπημένη μου αναγνώστρια, η απουσία σου φάνηκε!
Το λοιπόν, βύσσινα πραγματικά δεν έχω ιδέα που μπορεί να βρει κανείς στην Κύπρο (κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη), ενώ αν δεν καταφέρεις τελικά να αξιοποιήσεις τα βύσσινα της Αθήνας(!), κάτι θα κάνουμε… Το λικέρ βύσσινο βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες μου και θα βγει στον αέρα συντόμως, ενώ να τονίσω πόσο απίθανο είναι το μπισκοτάτο και με κομμάτια ζαχαρωμένου πορτοκαλιού.
Καλό «ξεκαλοκαίριασμα» σε όλους μας!