
Μπορεί το φθινόπωρο κι η νέα σχολική χρονιά να είναι προ των πυλών, αλλά εγώ επιμένω «καλοκαιρινά»… με αυτό το καταπληκτικό, πανεύκολο και πεντανόστιμο φυσικό παγωτό. Διότι, το παγωτό αυτό είναι η απόλυτα υγιεινή και γευστική λύση, ιδανική για μικρά παιδιά που θέλουν καθημερινά τώρα το καλοκαίρι να καταναλώνουν παγωτό, αλλά και για τους μεγάλους που ζητούν κάτι γλυκό, δροσερό κι ελαφρύ. Την ιδέα την έμαθα από τους αγαπημένους μου, Λία και Σπύρο που το ετοιμάζουν ανελλιπώς για την Νικήτα, την εγγονή τους, κάθε φορά που εκείνη τους επισκέπτεται. Είναι από αυτές τις λύσεις που με ξετρελαίνουν με την απλότητά τους και την απίθανη γεύση τους αφού για το ελαφρύ παγωτό μπανάνα χρειάζομαι μόνο λίγες καταψυγμένες μπανάνες, ένα blender χειρός και λίγο κρύο γάλα.
Οδηγίες Παρασκευής:
Αφαιρώ τις γινομένες μπανάνες από την κατάψυξη, που έχουν μείνει για 8 ώρες ή ακόμα καλύτερα από βραδύς. Αρχίζω να τις ξεφλουδίζω με ένα μαχαιράκι αφού, λόγω του ότι είναι παγωμένες, η φλούδα δεν αφαιρείται από μόνη της. Στην συνέχεια τις τεμαχίζω σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετώ στο blender. Προσθέτω το γάλα και χτυπώ μέχρι να διαλυθούν οι μπανάνες (για περίπου 1 λεπτό, κυριολεκτικά!).
Το παγωτό μπανάνα του λεπτού, ελπίζω να σας εκπλήξει ευχάριστα όπως κι εμένα!
Κι επειδή εύλογο είναι να αναρωτηθεί κανείς αν μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα διαβάστε εδώ…
Καλή συνέχεια!
Ειναι θεικο! Πολυ εξυπνο! Απενοχοποιημενη απολαυση!
Έτσι ακριβώς…!