Η σαλάτα με τις γαρίδες και το αβοκάντο είναι θεσπέσια, όχι μόνο στην γεύση αλλά και στο μάτι. Αν κι έχει ασιατικές ρίζες, δεν την παραγγέλνουμε μόνον όταν βρισκόμαστε σε Ταϊλανδέζικο εστιατόριο αλλά την φτιάχνω εύκολα και γρήγορα και στο σπίτι. Τα υλικά της είναι πολύ «του γούστου μου» ξεκινώντας από το αρωματικό και ελαφρά υφάλμυρο λάιμ, την γεμάτη υγεία γεύση του αβοκάντο (ως θρεπτική τροφή με καλά λιπαρά) αλλά και τον μυρωδάτο κόλιανδρο που με ταξιδεύει στην Ανατολή. Τόσο πολύ αρέσει δε στον Μιχάλη που μπορεί να χορτάσει μόνο με αυτήν και τίποτα άλλο.
Οδηγίες Παρασκευής:
Αποψύχω τις (συνήθως προβρασμένες) γαρίδες, τις βράζω για 4′ και τις αφήνω στην άκρη να κρυώσουν. Κόβω τα αβοκάντο σε κύβους, τα τοποθετώ σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνω από πάνω αρκετό από τον χυμό λάιμ. Στην συνέχεια προσθέτω τις γαρίδες, τα ντοματάκια και το κρεμμυδάκι και πασπαλίζω με τον κόλιανδρο, το ταμπάσκο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύω πολύ καλά με δύο κουτάλια και προσθέτω και τον υπόλοιπο χυμό λάιμ, ο οποίος σημειωτέον πρέπει να είναι άφθονος. Δοκιμάζω την γεύση και προσθέτω ότι άλλο χρειάζεται. Σερβίρω αμέσως ή τοποθετώ την σαλάτα στο ψυγείο και σερβίρω αργότερα.