Το κοτόπουλο με μπύρα στο φούρνο είναι ταχύτατο στην ετοιμασία του αλλά και πολύ εύγευστο. Προσθέτοντας την μπύρα στο κοτόπουλο δίνεται μια ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό, ελαφριά και διακριτική.
Οδηγίες Παρασκευής:
Αφαιρώ την πέτσα από το κοτόπουλο (για να είναι πιο ελαφρύ και πιο υγιεινό) και το τοποθετώ στο pyrex. Προσθέτω τις πατάτες, τα καρυκεύματα και το λάδι.
Αφαιρώ την πέτσα από το κοτόπουλο (για να είναι πιο ελαφρύ και πιο υγιεινό) και το τοποθετώ στο pyrex. Προσθέτω τις πατάτες, τα καρυκεύματα και το λάδι.
Ρίχνω από πάνω την μπύρα και ψήνω στον φούρνο στους 210°C για 90’ περίπου ή ωσότου το φαγητό «πιεί» όλα τα υγρά του. Στόχος λοιπόν είναι, το φαγητό να βγει από τον φούρνο δίχως ζουμί. Αν το κοτόπουλο αρπάξει γρήγορα το σκεπάζω από πάνω σαν τέντα με αλουμινόχαρτο (χωρίς να φυλακιστούν υδρατμοί).
Σερβίρεται με πράσινη σαλάτα και τρώγεται…
…στο «πιτς φυτίλι»!
Αγαπητή φίλη,
Αν κρίνω απο την φωτογραφία του άδειου Pyrex το κοτοπουλάκι με την μπίρα που εφτιαξες για σήμερα θα ήταν πολυ ευγεστο. Θα προσπαθήσω να το κάνω και εγω την Κυριακή. Αν η μπύρα είναι Κεο και όχι Heineken θα έχει λάθος;
Κανένα λάθος! Η μπύρα μπορεί να είναι ΚΕΟ, Corona, ξανθιά ή μελαχρινή…, αρκεί να είναι άφθονη!
Para poly nostimo kai panefkolo! O yios mou yia prwth fora efage patates fournou! Bravo, Elly! To eftiaksa me paprika, alati, piperi kai ligh riganh.
Όπως ακριβώς το φτιάχνω κι εγώ…
Αγαπητή ΄Ελλη,
συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα και τις συνταγές σου!
Σχετικά με το κοτόπουλο φούρνου με μπύρα, ήθελα να σε ρωτήσω αν το βάζεις στο φούρνο σκεπασμένο ή ξεσκέπαστο. Επίσης, το ταψί το βάζεις στην κάτω ή στη μεσαία σχάρα του φούρνου;
Σ' ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!
Σας ευχαριστώ πολύ κι εγώ για τα καλά σας λόγια.
Το κοτόπουλο το βάζω στον φούρνο ξεσκέπαστο για ν' απορροφήσει όλα τα υγρά του. Καλή επιτυχία!
Να ρωτισο κατι νερο δεν βαζεις μονο το λαδι και την μπυρα ΄?
Κανονικά δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε καθόλου νερό.
Αν παρ' όλα αυτά απορροφήσει όλα την μπύρα πολύ γρήγορα, τότε θα μπορούσατε να ρίξετε λίγο μόνον βραστό νερό.