Αυτός ο πρωτότυπος, εύκολος και πεντανόστιμος τρόπος παρασκευής των ραβιολιών (είτε ιταλικών με ricotta είτε κυπριακών με χαλούμι και δυόσμο) προσδίδει μια εντελώς διαφορετική αίσθηση στη γνωστή “γεμιστή” pasta. Τα τηγανητά ραβιόλια συνοδεύουν ως ορεκτικό το ποτάκι, αλλά τρώγονται και σα σνακ, εκείνες τις ώρες που ψάχνουμε κάτι ελαφρώς αλμυρό να μασουλίσουμε (αφού αν και τηγανισμένα είναι πολύ πιο υγιεινά από τα περισσότερα συσκευασμένα σνακ (βλ. chips ή nachos).
Οδηγίες Παρασκευής:
Αν είναι κατεψυγμένα, πρώτα ξεπαγώνω ελαφρώς τα ραβιόλια (για 5’) κι ετοιμάζω το αυγό και την γαλέτα. (Αυτή τη φορά επειδή είχα ξεμείνει από γαλέτα, άλεσα στο μπλέντερ κάτι παλιές φρυγανιές ολικής άλεσης που βρήκα στο ντουλάπι.)
Στη γαλέτα προσθέτω επίσης, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα ή το πιπέρι καγιέν. Βουτάω τα ραβιόλια στο αυγό και μετά τα περνάω από την γαλέτα, ωσότου καλυφθούν καλά.
Ζεσταίνω καλά το λάδι (δίχως όμως να καεί) και ρίχνω ένα-ένα τα ραβιόλια. Τηγανίζω τα ραβιόλια για 3’ από κάθε πλευρά και φροντίζω να τ’ αφαιρέσω από το λάδι προτού το τυρί τους αρχίσει να τρέχει. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί.