Φωτογραφία: www.neatorama.com

Αυγοφέτες με μέλι και κανέλα

2
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Τις αυγοφέτες με μέλι και κανέλα τις φτιάξαμε σήμερα το πρωί μετά από πολύ καιρό και τις απολαύσαμε σε ένα γρήγορο, πλην όμως οικογενειακό πρωινό προτού ο καθένας από εμάς πάρει τον δρόμο του. Τις θρεπτικές και χορταστικές αυγοφέτες (french toast) που με το μέλι και τη κανέλα θυμίζουν τους δικούς μας λουκουμάδες, είναι προτιμότερο να τις ετοιμάσουμε με ψωμί που δεν είναι πολύ φρέσκο, καθώς έτσι θα απορροφήσουν περισσότερο μείγμα αυγού δίχως να μαλακώσουν και να διαλυθούν (φωτογραφία www.neatorama.com). Για τον ίδιο λόγο, προτιμότερο είναι το ψωμί μας να είναι από φραντζόλα κι όχι ψωμί του τοστ (αν και τελικά κι εγώ επιλέγω ότι έχω πιο εύκαιρο).

Οδηγίες Παρασκευής:

Χτυπάω καλά τ’ αυγά με το γάλα και τη βανίλια ή το φλοιό πορτοκαλιού.

Μουλιάζω τις φέτες στο αυγό κι από τις δύο πλευρές ωσότου απορροφηθεί το μείγμα. Αναλόγως του ψωμιού ο χρόνος μπορεί να διαφέρει καθώς, διαφορετικό ψωμί έχει διαφορετική απορροφητικότητα. Εφόσον το ψωμί δεν είναι του τοστ υπολογίζω μούλισμα για περίπου 20-30′.
Ζεσταίνω το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (7/9). Μόλις ζεσταθεί αρκετά καλά το βούτυρο (δίχως όμως να καεί) ρίχνω τις φέτες και ψήνω για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αφαιρώ τις αυγοφέτες από το τηγάνι κι όσο είναι ακόμα ζεστές ρίχνω το μέλι και πασπαλίζω με λίγη κανέλα.
Απλά και νόστιμα…!
www.portmoodymuseum.org/

Καλή μας μέρα!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.