Τις αυγοφέτες με μέλι και κανέλα τις φτιάξαμε σήμερα το πρωί μετά από πολύ καιρό και τις απολαύσαμε σε ένα γρήγορο, πλην όμως οικογενειακό πρωινό προτού ο καθένας από εμάς πάρει τον δρόμο του. Τις θρεπτικές και χορταστικές αυγοφέτες (french toast) που με το μέλι και τη κανέλα θυμίζουν τους δικούς μας λουκουμάδες, είναι προτιμότερο να τις ετοιμάσουμε με ψωμί που δεν είναι πολύ φρέσκο, καθώς έτσι θα απορροφήσουν περισσότερο μείγμα αυγού δίχως να μαλακώσουν και να διαλυθούν (φωτογραφία www.neatorama.com). Για τον ίδιο λόγο, προτιμότερο είναι το ψωμί μας να είναι από φραντζόλα κι όχι ψωμί του τοστ (αν και τελικά κι εγώ επιλέγω ότι έχω πιο εύκαιρο).
Οδηγίες Παρασκευής:
Χτυπάω καλά τ’ αυγά με το γάλα και τη βανίλια ή το φλοιό πορτοκαλιού.
Καλή μας μέρα!