Αυτό είναι το κέικ που θυμίζει πολίτικο τσουρέκι, αλλά δεν είναι… Εκτός όμως από την μαστίχα και το μαχλέπι, το κρασί που περιέχει αφήνει μια επιπλέον μοσχομυρωδάτη γεύση στο βάθος και το (αρκετό σχετικά) κονιάκ έναν σοβαρό υπαινιγμό αλκοόλ… Την πολύ εύκολη αυτή συνταγή εφαρμόζω όποτε θέλω να ξεφύγω από τα πολύ κλασικά κέικ όπως είναι το marbré, της σοκολάτας ή του πορτοκαλιού, που εμείς τουλάχιστον συνηθίζουμε κατά κόρον.
Οδηγίες Παρασκευής:
Ξεκινάω βουτυρώνοντας κι αλευρώνοντας την φόρμα μου.
Aυτή την φορά το κέικ ετοιμάστηκε στη μισή του δόση, στη μακρόστενη φόρμα του ψωμιού. Εφόσον όμως φτιάξω ολόκληρη τη δόση, ιδανική είναι η στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. (δίχως τρύπα στην μέση).
Ετοιμάζω τα μυρωδικά, τα οποία χτυπάω στο γουδί με το γουδοχέρι και μετρώ τις αναλογίες για το κρασί και το κονιάκ. Αυτή την φορά είχα ξεμείνει από λευκό κρασί κι έβαλα κουμανταρία (γλυκός κυπριακός οίνος) μειώνοντας ελαφρώς τη ζάχαρη της δόσης (για να μην γίνει πολύ γλυκό). Το κέικ έγινε πολύ αρωματικό!