Οδηγίες Παρασκευής:
Βράζω την κινόα σε χαμηλή θερμοκρασία (όπως το ρύζι) σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής για 15΄ περίπου, μέχρι να απορροφήσει το νερό (για κάθε 1 φλ. κινόα προστίθενται 2 φλ. νερό). Κατά την βράση προσθέτω, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις απορροφήσει όλο της το νερό ρίχνω από πάνω το ξύσμα λεμονιού, σκεπάζω το καπάκι και περιμένω ν’ αφήσει τα αρωματικά του έλαια.
Αφού κρυώσει η κινόα μετά από 1-2 ώρες δηλαδή, αρχίζω κι ετοιμάζω το κοτόπουλο το οποίο ψήνω σε ένα αντικολλητικό σκεύος ή στο γκριλ αφού πρώτα το πασπαλίσω με αλάτι, πιπέρι και λίγο αποξηραμένο κρεμμύδι και σκόρδο (για γεύση). Αφού ψηθεί, το τεμαχίζω και το αφήνω στην άκρη.
Σ’ ένα βαθύ πιάτο αδειάζω την κινόα και προσθέτω το κοτόπουλο, τον βασιλικό (κόβω τα χλωρά φύλλα σε μικρά κομματάκια), τα κομμένα ντοματίνια, τον χυμό λάιμ, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Αφού αλατοπιπερώσω δοκιμάζω την γεύση του και προσθέτω ότι μπορεί να χρειάζεται. Τοποθετώ στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες για να «δέσουν» τα υλικά και ξαναδοκιμάζω προτού σερβίρω, καθώς η κινόα έχει την τάση να απορροφά την σάλτσα κι άρα ενδεχομένως να χρειάζεται κάποια προσθήκη.
Μπορώ να απολαύσω την κινόα με το κοτόπουλο, τον βασιλικό και το λάιμ είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο (προσωπικά το εξάντλησα ως ορεκτικό!).
Καλό μας μήνα και καλή συνέχεια!