Τα λόγια είναι περιττά γι’ αυτά τα πικάντικα ρεβίθια σούπα που είναι και πολύ-πολύ εύγευστα και ιδανικά μόλις κρυώσει λίγο ο καιρός.
Οδηγίες Παρασκευής:
Μουσκεύω τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό. Το πρωί τα ξεπλένω και τα βάζω να βράσουν (σκέτα) για περίπου 90’ ή ωσότου μαλακώσουν.
Όταν πλέον είναι μαλακά, προσθέτω το κρεμμύδι, ολόκληρη την σκελίδα σκόρδο, το δενδρολίβανο, τον φλοιό του λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
Βράζω για περίπου 30’ ακόμα και προτού αποσύρω από την φωτιά ρίχνω και το ελαιόλαδο να πάρει 2-3 βράσεις. Αφού σβήσω την φωτιά, ρίχνω τον χυμό λεμονιού κι αφήνω την ρεβιθόσουπα στην άκρη να γίνει λίγο χλιαρή.
Τα όσπρια σούπα συνοδεύονται ωραιότατα με σπιτικά κρουτόν, τυρί αλλά και θαλασσινές γεύσεις (βλ. αντσούγια, σαρδέλα ή παστά ψάρια).
Καλή επιτυχία!
Πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή. Το αποτέλεσμα όμως είναι αρκετά καυτερό ή ελαφρώς; Έχει σημασία για μένα, γιατί όπως ξέρεις με δυσκολεύει το καυτερό. Από την άλλη μεριά όμως, έχω και μια μαζοχιστική τάση τελευταία (π.χ. τρώω πολύ γουασάμπι!). Όπως και νά'χει, θα το δοκιμάσω και θα σου πω.
Νατ. μου, νομίζω ότι αυτή η δοσολογία θα είναι ικανοποιητική και για σένα, αν λάβεις υπόψιν σου ότι τα παιδιά μου την «κατάφεραν».
Αν όμως δεις ότι δεν σε «πιάνει» μην διστάσεις να προσθέσεις κι άλλο… xxx
Εγώ μέχρι τώρα τα ρεβύθια τα έφτιαχνα με φασκόμηλο και φλούδα πορτοκαλιού. Μ' αρέσει όμως πολύ αυτή η συγγενική παραλλαγή. Πάω να μουσκέψω ρεβύθια για αύριο! (σκόρδο δεν έχω βάλει ποτε, λές ε;)
Για δοκίμασε το και μου λες….
Καταπληκτική συνταγή φίλε, τα ποιο σωστά ρεβύθια που έχω κάνει.
Ευχαριστώ!
Pingback: Ρεβιθόρυζο Λεμονάτο (με Αυγολέμονο) | Dailycious.gr | Hellas Today