Πικάντικα ρεβίθια σούπα

4-5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
www.icanhascook.com/

Τα λόγια είναι περιττά γι’ αυτά τα πικάντικα ρεβίθια σούπα που είναι και πολύ-πολύ εύγευστα και ιδανικά μόλις κρυώσει λίγο ο καιρός.

Οδηγίες Παρασκευής:
Μουσκεύω τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό. Το πρωί τα ξεπλένω και τα βάζω να βράσουν (σκέτα) για περίπου 90’ ή ωσότου μαλακώσουν.
Όταν πλέον είναι μαλακά, προσθέτω το κρεμμύδι, ολόκληρη την σκελίδα σκόρδο, το δενδρολίβανο, τον φλοιό του λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
Ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά στην ρεβυθόσουπα.
Βράζω για περίπου 30’ ακόμα και προτού αποσύρω από την φωτιά ρίχνω και το ελαιόλαδο να πάρει 2-3 βράσεις. Αφού σβήσω την φωτιά, ρίχνω τον χυμό λεμονιού κι αφήνω την ρεβιθόσουπα στην άκρη να γίνει λίγο χλιαρή.
Τα όσπρια σούπα συνοδεύονται ωραιότατα με σπιτικά κρουτόν, τυρί αλλά και θαλασσινές γεύσεις (βλ. αντσούγια, σαρδέλα ή παστά ψάρια).
Η πικάντικη ρεβυθόσουπα είναι έτοιμη!
Καλή επιτυχία!
Rate