Σαλάτα με πράσινα φασολάκια, φέτα και δυόσμο

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Σαλάτα με φασολάκια πράσινα, φέτα και δυόσμο.Πόσο τακτικά φτιάχνουμε τα φρέσκα φασολάκια με τρόπο που να διαφέρει από τον παραδοσιακό μαγειρευτό (με το κρεμμυδάκι και την κόκκινη σάλτσα); Αν κρίνω από τις δικές μας μαγειρικές συνήθειες, υποθέτω όχι και πολύ συχνά. Για μένα λοιπόν, αυτή η συνταγή στάθηκε η αφορμή να τα δοκιμάσω κι αλλιώς… Το αποτέλεσμα ήταν μια πανεύκολη, δροσερή κι αρωματική σαλάτα που μας άρεσε πολύ. Ιδανικά, η σαλάτα αυτή χρειάζεται φασολάκια φρέσκα που είναι πιο εύγευστα. Αυτό άλλωστε είναι και το μειονέκτημά της, ότι δηλαδή απαιτείται κάποιος χρόνος για το καθάρισμα των φασολιών, εκτός κι αν μπορούμε να προμηθευτούμε από την (υπερ)αγορά φρέσκα και καθαρισμένα (όπως εδώ την Κύπρο).
Οδηγίες Παρασκευής:
Πλένω, καθαρίζω, κόβω στην μέση και βράζω τα φασολάκια για 20 λεπτά περίπου, να γίνουν ελαφρώς al dente. Μόλις τα στραγγίξω τα ρίχνω σε γαβάθα με νερό και παγάκια για να αποκτήσουν ζωντανό πράσινο χρώμα.
Ετοιμάζω τα φασολάκια για να βράσουν.
Αφού κρυώσουν τα στραγγίζω ξανά, τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω την τριμμένη φέτα, τα κομμένα καρύδια, το κρεμμύδι, τον δυόσμο και τον άνηθο.
Ρίχνω από πάνω το λεμόνι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί, δοκιμάζω την γεύση και προσθέτω ότι χρειάζεται. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι δροσιστικό, ευχάριστο κι ισορροπημένο.

Έτοιμη η σαλάτα με τα φασολάκια, την φέτα και τον δύοσμο!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.