Επιδόρπιο με βραστή κρέμα, μπισκότα και μπανάνα

Επιδόρπιο με βραστή κρέμα, μπισκότα και μπανάνα

5
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Η ανάρτηση προέκυψε μετά από παράκληση αναγνώστη (ναι, με διαβάζουν κι άλλοι εκτός από τις φίλες και την μαμάκα μου!) και δεν θα μπορούσε να μείνει ανεκπλήρωτη… Άλλωστε αυτό είναι ένα επιδόρπιο που φτιάχνω τακτικά στα παιδιά μου κι αργά ή γρήγορα  θα έβγαινε κι αυτό «στον αέρα». Η βασική ιδέα αυτής της συνταγής προκύπτει από την  παραδοσιακή βραστή κρέμα άνθους αραβοσίτου (corn flour) με γεύση βανίλιας ή σοκολάτας, με την διαφορά ότι προστίθενται μπισκότα, μπανάνα και τρίμα σοκολάτας για να είναι περισσότερο ελκυστική και πλούσια.
Για την ακρίβεια όμως, η σύλληψη αυτής της προσθήκης γεννήθηκε από την Τούρτα Σοκολάτας Μπανάνα που έφτιαχνε η συνονόματη γιαγιά μου, παρ’ όλο που θυμίζει πολύ και βρετανικό trifle.
Τρόπος Παρασκευής:
Στρώνω από ένα μπισκότο σε κάθε μπολ και τα βρέχω με λίγο κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μου. Μια άλλη λύση θα ήταν, να βάλω κομμάτια από μη φρέσκο κέικ.
Βάζω τα μπισκότα για βάση.
Κόβω την μπανάνα σε λεπτοκομμένες ροδέλες και την μοιράζω στα μπολ.
Η μπανάνα κομμένη σε ροδέλες.
Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύω το άνθος αραβοσίτου με λίγο γάλα προκειμένου να διαλυθεί καλά.
Το άνθος αραβοσίτου με το γάλα.
Τοποθετώ το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βάζω να βράσει μαζί με την βανίλια.
Ετοιμάζω την custard cream.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός αδειάζω λίγο από το βραστό γάλα στο μπολ με το άνθος αραβοσίτου να πάρει θερμοκρασία, ανακατεύω καλά και στην συνέχεια επιστρέφω το μείγμα στην κατσαρόλα. Τώρα προσθέτω την ζάχαρη κι ανακατεύω καλά για να λιώσει.
Μοιράζω την μισή ποσότητα της κρέμας στα μπολάκια πάνω από τα μπισκότα. Την υπόλοιπη κρέμα την τοποθετώ ξανά πάνω στο μάτι (σε χαμηλή θερμοκρασία), ρίχνω την σοκολάτα υγείας κι ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει κι αυτή.
Στην μισή κρέμα ρίχνω την σοκολάτα.
Μόλις είναι έτοιμη κι η σοκολατένια κρέμα, την αδειάζω στα μπολ πάνω στην πρώτη στρώση.
Ρίχνω στα μπολ πρώτα την κρέμα βανίλιας και μετά την κρέμα σοκολάτας.
Αφήνω την κρέμα να γίνει χλιαρή και στην συνέχεια την τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσει. Προτού την σερβίρω, γαρνίρω το κάθε μπολ με λίγη ακόμα τριμμένη σοκολάτα και μπισκότο.
Επιδόρπιο με custard cream, μπισκότα και μπανάνα.
Έτοιμη η βραστή κρέμα με τα digestive και την μπανάνα!
Καλή επιτυχία!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.