Η ανάρτηση προέκυψε μετά από παράκληση αναγνώστη (ναι, με διαβάζουν κι άλλοι εκτός από τις φίλες και την μαμάκα μου!) και δεν θα μπορούσε να μείνει ανεκπλήρωτη… Άλλωστε αυτό είναι ένα επιδόρπιο που φτιάχνω τακτικά στα παιδιά μου κι αργά ή γρήγορα θα έβγαινε κι αυτό «στον αέρα». Η βασική ιδέα αυτής της συνταγής προκύπτει από την παραδοσιακή βραστή κρέμα άνθους αραβοσίτου (corn flour) με γεύση βανίλιας ή σοκολάτας, με την διαφορά ότι προστίθενται μπισκότα, μπανάνα και τρίμα σοκολάτας για να είναι περισσότερο ελκυστική και πλούσια.
Για την ακρίβεια όμως, η σύλληψη αυτής της προσθήκης γεννήθηκε από την Τούρτα Σοκολάτας Μπανάνα που έφτιαχνε η συνονόματη γιαγιά μου, παρ’ όλο που θυμίζει πολύ και βρετανικό trifle.
Τρόπος Παρασκευής:
Στρώνω από ένα μπισκότο σε κάθε μπολ και τα βρέχω με λίγο κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μου. Μια άλλη λύση θα ήταν, να βάλω κομμάτια από μη φρέσκο κέικ.
Κόβω την μπανάνα σε λεπτοκομμένες ροδέλες και την μοιράζω στα μπολ.
Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύω το άνθος αραβοσίτου με λίγο γάλα προκειμένου να διαλυθεί καλά.
Τοποθετώ το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βάζω να βράσει μαζί με την βανίλια.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός αδειάζω λίγο από το βραστό γάλα στο μπολ με το άνθος αραβοσίτου να πάρει θερμοκρασία, ανακατεύω καλά και στην συνέχεια επιστρέφω το μείγμα στην κατσαρόλα. Τώρα προσθέτω την ζάχαρη κι ανακατεύω καλά για να λιώσει.
Μοιράζω την μισή ποσότητα της κρέμας στα μπολάκια πάνω από τα μπισκότα. Την υπόλοιπη κρέμα την τοποθετώ ξανά πάνω στο μάτι (σε χαμηλή θερμοκρασία), ρίχνω την σοκολάτα υγείας κι ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει κι αυτή.
Μόλις είναι έτοιμη κι η σοκολατένια κρέμα, την αδειάζω στα μπολ πάνω στην πρώτη στρώση.
Αφήνω την κρέμα να γίνει χλιαρή και στην συνέχεια την τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσει. Προτού την σερβίρω, γαρνίρω το κάθε μπολ με λίγη ακόμα τριμμένη σοκολάτα και μπισκότο.
Καλή επιτυχία!