Κοτόπουλο λεμονάτο

Κοτόπουλο λεμονάτο

4-5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Κρίνοντας εξ ιδίων, οι συνταγές με κοτόπουλο ποτέ δεν είναι αρκετές. Γι’ αυτόν τον λόγο, το κοτόπουλο αυτό είναι μια ακόμη απλή εναλλακτική αυτού που ήδη μαγειρεύουμε. Κι αν ακόμα το μαγειρεύουμε ήδη, ας το δοκιμάσουμε σε άλλο σκεύος, καθώς αυτήν την συνταγή μπορούμε να την ετοιμάσουμε είτε στο ταψί, είτε στην γάστρα ή στην κατσαρόλα. Παρ’ όλο που αυτήν την φορά έφτιαξα το κοτόπουλο στο ταψί, προσωπικά επιλέγω την γάστρα που συνδυάζει τις ιδιότητες της κατσαρόλας και του φούρνου.
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα σκεύος (γάστρα, ταψί ή κατσαρόλα) στρώνω το κοτόπουλο, τις πατάτες και προσθέτω τα σκόρδα, τον φλοιό και τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη, το ελαιόλαδο και αρκετό αλάτι και πιπέρι (διότι οι πατάτες τραβούν). Δεν προσθέτω νερό στο φαγητό αρχικά καθώς αυτό θα αφήσει τους χυμούς του.Βάζω όλα τα υλικά μαζί στο σκεύος.Αν δω κατά το ψήσιμο ότι το φαγητό έχει πάρει πολύ χρώμα, το σκεπάζω με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (από πάνω σαν τέντα), ενώ αν είναι πολύ στεγνό προσθέτω λίγο βραστό νερό από τον βραστήρα (με φειδώ καθώς δεν θέλω το φαγητό να έχει πολλά υγρά στο τέλος).
Ψήνω για περίπου 90’ στους 200°C  ενώ στα μισά του χρόνου γυρίζω από την άλλη το κοτόπουλο και τις πατάτες. Στην συνέχεια αφαιρώ το σκεύος από τον φούρνο, βγάζω τις σκελίδες σκόρδου (για να μην πολύ-βαρύνει το φαγητό) και σερβίρω. Πιο απλό και γευστικό δεν γίνεται!
Έτοιμο το κοτόπουλο!
Καλή όρεξη!
Rate

One Comment

  1. Ελλάκι, μια ερώτηση: το κοτόπουλο (στο φούρνο) το αλατοπιπερώνω, και εκτός από το χυμό λεμονιού & λάδι κτλ, βάζω και νερό; επίσης, σε πόσους βαθμούς & με αέρα ή αντίσταση; Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν είμαι εξοικειωμένη με κρεατικά σε φούρνο, και φαίνεται τόσο απλή και νόστιμη, που θα ήθελα να ξεκινήσω τη δοκιμή με αυτή τη συνταγή – NASTY

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.