Τις προάλλες έφτιαξα τα κοχύλια με τον πικάντικο κιμά και την σάλτσα γιαουρτιού και τα κατα-απολαύσαμε, γι’ αυτό και τα συστήνω δίχως επιφύλαξη! Αγαπημένη παιδική γεύση, μου θυμίζει τα Κυριακάτικα μεσημέρια μας στο πατρικό μου, ενώ ετοιμαζόταν το ιδιαίτερο φαγητό που καλούσε η μέρα. Άλλωστε το Κυριακάτικο φαγητό επιλεγόταν κατόπιν ομόφωνης επιθυμίας και συνήθως περιλάμβανε πιάτο, λιγότερο καθημερινό. Στην πράξη βέβαια, τα μακαρόνια αυτά είναι πολύ απλά ενώ λίγο διαφέρουν από μια κλασσική μακαρονάδα Bolognese. Αυτό όμως που τα κάνει ιδιαίτερα είναι αφενός τα πολύ χορταστικά μακαρόνια κοχύλια (αγαπημένα) κι αφετέρου η ελαφρά αψάδα του πικάντικου κιμά που σβήνεται από την δροσερή σάλτσα γιαουρτιού, η οποία και απογειώνει το πιάτο!
Οδηγίες Παρασκευής:
Ετοιμάζω πρώτα την σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και την αφήνω στο ψυγείο να «δέσουν» οι γεύσεις.
Στην συνέχεια φτιάχνω τον κιμά αχνίζοντας πρώτα το κρεμμύδι. Αφού αχνισθεί, προσθέτω τον κιμά κι ανακατεύω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πιεί τα υγρά του. Στην πορεία προσθέτω την ντομάτα και τα λοιπά υλικά κι αφήνω να ψηθούν όλα σε μέτρια θερμοκρασία (5/9) μέχρι να δέσει η σάλτσα του κιμά. Προτού αποσύρω δοκιμάζω να δω ότι μου κάνει η γεύση και προσθέτω ότι λείπει. Προσθέτοντας δε το αλάτι, λαμβάνω υπόψιν μου ότι έχω βάλει και σόγια η οποία είναι αρκετά αλμυρή.
Τέλος, ετοιμάζω τα μακαρόνια κοχύλια τα οποία προτιμώ να είναι al dente (ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας).
Σερβίρω ζεστά, τα μακαρόνια με τον πικάντικο κιμά και περιλούζω με άφθονη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού…
Τα λόγια είναι περιττά!
Καλή συνέχεια…
Έλλη έφτιαξα αυτά τα μακαρόνια την προηγούμενη εβδομάδα και έγιναν πολύ νόστημα. Ιδίως το γιαούρτι από πάνω είναι καταπληκτικό concept! Φιλάκια Βάνα.
Βάνα μπράβο! Το γιαούρτι από πάνω που λες, είναι το ήμισυ της συνταγής… Την επόμενη φορά σου προτείνω να φτιάξεις τις πένες με την βότκα.
(Χαίρομαι πολύ που επιτέλους ακολουθείς αυτό το blog!) xxx