Αυτό δεν είναι συνταγή. Είναι μια απλή σύνθεση 2 υλικών και τίποτα άλλο. Το γεύμα όμως είναι υπερ-πλήρες, παν-νόστιμο, σούπερ-γρήγορο και υγιεινότατο! Το έφτιαξα προχθές για μεσημεριανό και το φάγαμε όλοι με μεγάλη ευχαρίστηση. Η δική μου ικανοποίηση δε ήταν διπλή, αφενός γιατί η ιδέα είχε απήχηση, αφετέρου διότι είχα αφιερώσει ελάχιστο χρόνο…
Τρόπος Παρασκευής:
Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος ή pyrex στρώνω το σπανάκι, το αλατοπιπερώνω και προσθέτω το ελαιόλαδο. Τοποθετώ από πάνω τις φέτες σολωμού και προσθέτω από 1 κ.σ. σόγια σος πάνω από κάθε φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μόνο αλάτι (καθώς η σόγια σος είναι αρκετά αλμυρή).
Έτσι μετά από 45’ περίπου, αφού αφήσει τα υγρά του το σπανάκι κι αρχίσει να βράζει σκεπάζω το φαγητό με αλουμινόχαρτο (για να μην αρπάξει το σπανάκι και ξεραθεί ο σολωμός). Ψήνω για τον υπόλοιπο χρόνο και προτού σερβίρω ραντίζω με λίγο χυμό λεμονιού την κάθε φέτα.
Καλή δοκιμή!
τελειο!!!
Συμφωνώ. Νόστιμο κι απλούστατο!
85 λεπτα;;
Σωστά, περίπου 1,5 ώρα ο συνολικός χρόνος ψησίματος.