Το κέικ με ινδική καρύδα είχα πολύ καιρό να το φτιάξω κι αφού το καλοετοίμασα και το καλόψησα ήρθε η ώρα να το δοκιμάσουμε. Κι ενώ το δοκιμάζαμε σχεδόν χλιαρό, σιγή. Και μετά «μμμμμ»…, αυτό. Τίποτα άλλο.
Οδηγίες Παρασκευής
Βουτυρώνω κι αλευρώνω την φόρμα. Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν.Λιώνω το βούτυρο και το προσθέτω στο μείγμα των αυγών.Κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το baking powder.Ρίχνω την καρύδα και το αλεύρι με το b.p. στο μείγμα ενώ στο τέλος προσθέτω και το γάλα καρύδας κι ανακατεύω.Μεταφέρω την ζύμη σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα (ανοιγόμενη διαμέτρου 26 εκ.) και φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω κάτω αντίσταση) για 30′ στους 170°C και για άλλα 30′ στους 160°C.Σερβίρω το κέικ ινδικής καρύδας αφού κρυώσει για να μην διαλυθεί.Καλή απόλαυση!