Φωτογραφία: www.tarasmulticulturaltable.com

Κρέπες στο φούρνο (με τυρί και ζαμπόν)

20
Μερίδες
3/5
Βαθμός Δυσκολίας
Σαν ξέρεις να φτιάχνεις απλές κρέπες και ξέρεις να χτυπάς και μια μπεσαμέλ τότε «έχεις» κι αυτές τις κρέπες. Δεν είναι το πιο γρήγορο ή εύκολο πιάτο για να ετοιμαστεί, σίγουρα όμως είναι απ’ αυτά που κάνουν «γκελ» για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα, μία μέτρια κρέπα σπανίως μπορεί να απογοητεύσει…
Πόσο άγευστη, κακό-μαγειρεμένη ή λάθος ψημένη μπορεί να είναι; Μετά, φτιάχνοντας ένα pyrex που φθουράει τρώνε με ευχαρίστηση μικροί και μεγάλοι. Κι αν (τυχόν!) περισσέψουν, τρώγονται ωραιότατα και την επομένη. Άσε που ετοιμάζονται από την προηγουμένη και είναι stand by για τον φούρνο, ένας πολύ σημαντικός και πρακτικός λόγος για την εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας (ιδίως εν ώρα πίεσης). Τέλος, τώρα στις γιορτές οι κρέπες είναι μία ωραία προσθήκη στον εορταστικό μπουφέ εμπλουτίζοντας την κλασική ποικιλία των ημερών. Ως προς την νοστιμιά τους δεν θα πω πολλά διότι απλά, είναι απίθανες.
Τρόπος Παρασκευής:
Ετοιμάζω τις κρέπες και τις σκεπάζω με μεμβράνη για να μην ξεραθούν, ενώ μπορώ και να τις βάλω στο ψυγείο για την επομένη.
Φτιάχνω και την μπεσαμέλ και την αφήνω λίγο να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, κόβω σε μικρούς κύβους το ζαμπόν και το τυρί. Μόλις κρυώσει η μπεσαμέλ ρίχνω το ζαμπόν και το τυρί μέσα κι ανακατεύω καλά.
Ανακατεύω το ζαμπόν με το τυρί.
Έτοιμη η γέμιση.
Αρχίζω να γεμίζω τις κρέπες με μία κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε μία. Τις διπλώνω σαν δεματάκια όπως φαίνεται παρακάτω, με τρόπο που να εγκλωβίζεται η γέμιση και να μην μπορεί ν’ ανοίξει η κρέπα.
Φακελώνω την γέμιση σε 3 κινήσεις...Κίνηση 1η.
Δεύτερη κίνηση.Κίνηση 3η.
Η κρέπα είναι έτοιμη.
Τις αραδιάζω στο σκεύος μου ομοιόμορφα με την διπλωμένη πλευρά προς τα κάτω. Ρίχνω από πάνω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζω με την παρμεζάνα.
Τοποθετώ τις κρέπες στην σειρά.
Ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνω στον φούρνο στους 190°C (πάνω κάτω αντίσταση) για περίπου 40’ μέχρι να απορροφηθεί το γάλα κι η κρέμα γάλακτος.
Έτοιμες οι κρέπες.

Φωτογραφία: www.tarasmulticulturaltable.com
Οι κρέπες αυτές στο τέλος θα είναι σχετικά στεγνές (επειδή το υγρό δεν τις έχει καλύψει εξ’ ολοκλήρου) κι είναι αυτό που μ’ αρέσει πολύ, καθώς έτσι γίνονται ελαφριές και μια ιδέα τραγανές!
Σερβίρω μετά από 15’ προκειμένου να μην είναι πολύ ζεστές.
Καλή επιτυχία!
Rate

One Comment

  1. Απλά τέλεια η συνταγή! Είμαι λίγο φαν το ομολογώ, αλλά δοκίμασα τη συνταγή και με κρέμα γάλακτος της άρλα και βγήκε γευστική.

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.