Αρνάκι στο φούρνο

Αρνάκι στο φούρνο

6-8
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Τα μυστικά για ξεροψημένο αρνάκι γάλακτος στο φούρνο σχετίζονται κυρίως με την προέλευσή του, γι’ αυτό προτιμώ ντόπιο ελληνικό αρνάκι γιατί είναι πολύ-πολύ νόστιμο, την ηλικία του για να είναι τρυφερό (το αρνάκι γάλακτος δεν είναι πάνω από 6 μηνών) και τέλος, το καλό ψήσιμο για να γίνει ξεροψημένο. Συνήθως το αρνάκι συνοδεύεται από ολόκληρες πατατούλες με δεντρολίβανο ή τραγανές πατάτες φούρνου. Κλασική αξία και συνδυασμός ασυναγώνιστος. Σε αυτήν την συνταγή για αρνάκι στο φούρνο που είναι πολύ απλή και λιτή καθώς περιέχει ελάχιστα υλικά, έμφαση δίνεται κυρίως στο ψήσιμο για να γίνει το κρέας τραγανό και ξεροψημένο.
Τρόπος Παρασκευής:
Καθαρίζω και πλένω καλά το αρνάκι και το τοποθετώ στο ταψί.
Το αρνάκι γάλακτος στο ταψί.
Αλείφω την πρώτη πλευρά με την μισή ποσότητα της μουστάρδας κι αλατοπιπερώνω γενναία.
Στην συνέχεια, γυρνάω τα κομμάτια από την άλλη πλευρά κι επαναλαμβάνω την διαδικασία για ν’ αλειφθούν όλα τα μέρη του ομοιόμορφα.
Η μουστάρδα αλείφεται ομοιόμορφα.
Αφήνω το αρνάκι σκεπασμένο για 2 ώρες να μαριναριστεί. (Αν έχει κρύο, μπορώ να βγάλω το ταψί στην βεράντα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο σε σημείο που να μην το βλέπει ο ήλιος για να μην πιάνει χώρο στο ψυγείο.)
Άφθονο αλάτι και πιπέρι.
Όταν έρθει η ώρα, θερμαίνω τον φούρνο στους 210°C (αντίσταση) τοποθετώ το ταψί με το αρνάκι και ψήνω για 40’ περίπου μέχρι να πάρει χρώμα κι από τις 2 μεριές (ενώ το γυρνάω στα μισά του χρόνου). Κατόπιν, χαμηλώνω στους 190°C και ψήνω για άλλες 2,5 ώρες γυρνώντας το αρνάκι (2-3 φορές) για να ψηθεί ομοιόμορφα. Αν δω ότι το κρέας έχει πάρει πολύ χρώμα, μπορώ να το καλύψω με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (από πάνω σαν τέντα) μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος.
Έτοιμο το αρνάκι!
Σερβίρω το αρνάκι προτού κρυώσει και το συνοδεύω εκτός από τις ολόκληρες πατατούλες με δεντρολίβανο, με πράσινη σαλάτα.
Καλή όρεξη!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.