Αυτή είναι μία συνταγή την οποία από καιρό ήθελα να δοκιμάσω ενώ φαντασιωνόμουν τον συνδυασμό του μασκαρπόνε με τους μπεζέδες (μαρεγκάκια) που λιώνουν στο στόμα… Την ιδέα την «τσίμπησα» από μια ιδιαίτερη ιταλική τρατορία των Νοτίων Προαστίων και προσπάθησα να την προσεγγίσω ευλαβικά ετοιμάζοντας την κρέμα μασκαρπόνε όπως του τιραμισού προσφέροντας όμως και εναλλακτική χωρίς αυγά.
Τρόπος Παρασκευής:
Χτυπάω τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ…
… μέχρι να σχηματίσουν μία κρεμώδη υφή και ν’ αποκτήσουν όγκο.
Στην συνέχεια αρχίζω και προσθέτω σε μεγάλες κουταλιές το μασκαρπόνε, ανακατεύοντας διαρκώς, ενώ στο τέλος ρίχνω και το ρούμι.
Η κρέμα μασκαρπόνε είναι έτοιμη για να συνθέσω το γλυκό.
Εν τω μεταξύ κόβω και την σοκολάτα σε κομμάτια…
και παρουσιάζω τα μαρεγκάκια μου…
Σε μία πιατέλα στρώνω τους μισούς μπεζέδες/μαρεγκάκια, ρίχνω την μισή ποσότητα κρέμας μασκαρπόνε και τα μισά κομμάτια σοκολάτας.
Επαναλαμβάνω από πάνω με τα υπόλοιπα μαρεγκάκια, κρέμα μασκαρπόνε και κομμάτια σοκολάτας, ενώ στο τέλος πασπαλίζω την επιφάνεια με το κακάο (κοσκινίζοντας το με ένα σουρωτήρι). Έτσι όποιος θέλει να αποφύγει τα ωμά αυγά (βλ. έγκυες) μπορεί να προσθέσει στο μασκαρπόνε 250 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος, 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη και 2 κ.σ. ρούμι και να έχει μια αφράτη και πεντανόστιμη κρέμα.
Το γλυκό γίνεται εξίσου απολαυστικό αν αντικαταστήσω τα κομμάτια σοκολάτας με ολόκληρα κάστανα σε σιρόπι ή μαρόν γλασέ.
Καλή απόλαυση!