Μπισκότα σοκολάτας

Μπισκότα σοκολάτας

10
Τεμάχια
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Πιο γρήγορη και νόστιμη ιδέα για ξαφνικές κι αναπάντεχες λιγούρες, δεν υπάρχει! Ετοιμάζεται μέσα σε 15’ και προσφέρει απενοχοποιημένη απόλαυση, αρκεί κανείς να διατηρήσει το μέτρο…
Το μπισκότο κι ειδικότερα το μπισκότο πτι-μπερ (petit-beurre), που δεν είναι πολύ γλυκό ούτε πολύ λιπαρό, είναι όμως «γεμάτο» και χορταστικό, είναι ιδανικό ταίρι σε αυτό το σμίξιμο. Ένας ακόμα λόγος που επιλέγω τα πτι-μπερ παρά άλλα μπισκότα είναι ότι, η σοκολάτα «κάθεται» όμορφα πάνω τους, ενώ προκύπτει ισορροπημένη αναλογία μπισκότου και σοκολάτας. Προσωπικά προτιμώ, η σοκολάτα να είναι υγείας και τα μπισκότα, ολικής άλεσης για να μετριάσω το «κακό»…
Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ την τεμαχισμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και την ζεσταίνω για 80’’ στον φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας σταδιακά για να λιώσουν όλα τα κομμάτια ομοιόμορφα και να μην καεί η σοκολάτα). Εναλλακτικά, μπορώ να λιώσω την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Η λιωμένη σοκολάτα πρέπει να είναι αρκετά λεπτόρευστη ώστε να καλύπτει εύκολα και γρήγορα τα μπισκότα.
Η σοκολάτα στα μικροκύματα.
Η σοκολάτα καθώς λιώνει.
Παίρνω ένα-ένα μπισκότο, το ρίχνω μέσα στο μπολ με την σοκολάτα, το γυρνάω κι από τις δύο πλευρές να καλυφθεί καλά, το στραγγίζω ελαφρώς κρατώντας το με τα δύο πιρούνια και το τοποθετώ πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας. Επαναλαμβάνω και με τα άλλα μπισκότα, ενώ αν στο μεταξύ η σοκολάτα κρυώσει και πήξει, μπορώ να την ξαναζεστάνω για να ξαναβρεί την απαιτούμενη ρευστότητα της.
Το μπισκότο στην σοκολάτα.
Το κρατάω με τα πιρούνια.
Αφού τελειώσω, μεταφέρω την λαδόκολλα πάνω στο ταψί και το τοποθετώ στην κατάψυξη για 10’ μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.Απλώνω τα μπισκότα στην λαδόκολλα.Αφαιρώ από την κατάψυξη κι απολαμβάνω αμέσως, ενώ στην συνέχεια διατηρώ τα μπισκότα στο ψυγείο.
Έτοιμα τα γρήγορα μπισκότα!
Περιττό δε να σας πω ότι τα μπισκότα αυτά είναι ιδανικό κολατσιό για τα παιδιά μας (μικρά και μεγάλα).
Καλή μας συνέχεια…
Rate

One Comment

  1. Ωωωωωωωω τι ωραία που είναι θα τα κάνω

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.