Απλούστατη συνταγή κι οι πατάτες ξελογιαστικές. Τον τελευταίο καιρό τις πατάτες φούρνου τις φτιάχνω σαν τηγανητές. Αυτήν την φορά όμως, είπα να τις πάρω μικρές και να τις φουρνίσω ολόκληρες και με την φλούδα. Το αποτέλεσμα ήταν εξαίσιο και μάλιστα περισσότερο ελαφρύ καθώς οι πατάτες, λόγω της φλούδας, δεν απορρόφησαν πολύ λάδι ενώ το δεντρολίβανο, το οποίο τους πάει πολύ δίνει ένα ωραίο άρωμα. Βέβαια οι πατάτες είναι μόνο η μισή ιστορία, καθώς η άλλη μισή αφορά ένα ξεροψημένο αρνάκι γάλακτος του φούρνου.
Τρόπος Παρασκευής:
Πλένω πολύ καλά τις πατάτες και τις σκουπίζω μία προς μία.
Τις τοποθετώ στο σκεύος μου και τις βρέχω με το ελαιόλαδο ενώ στην συνέχεια προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι, το πιπέρι καγιέν και το δεντρολίβανο.
Τις φουρνίζω αρχικά στους 210°C μέχρι να αρχίσει να βράζει το λάδι και στην συνέχεια κατεβάζω στους 190°C για 1,5 ώρα. Οι ολόκληρες πατάτες στον φούρνο με δεντρολίβανο συνοδεύουν ιδανικά ψητό κρέας, επίσης του φούρνου.
Καλή επιτυχία!