Μους σοκολάτα με πορτοκάλι

Μους σοκολάτα με πορτοκάλι

4
Μερίδες
3/5
Βαθμός Δυσκολίας
Πόσες φορές δεν κάνουμε την παρομοίωση «ανάλαφρη σαν μους»; Και που να είναι ελαφριά κι η μους…. Ε λοιπόν αυτή εδώ η μους είναι ακριβώς αυτό, αφού δεν περιέχει βούτυρο αλλά ούτε και λάδι (παρά μόνο μαρέγκα), ενώ η ζάχαρη είναι απειροελάχιστη. Το πορτοκάλι δε, είναι αυτό που κάνει το αποτέλεσμα φίνο και όσο αρωματικό χρειάζεται. Καλύτερη ιδέα λοιπόν, από μία ελαφριά μους σοκολάτας για την ημέρα της γιορτής των ερωτευμένων νομίζω ότι δεν υπάρχει.
Κι αν δεν βρίσκετε καμία μα καμία αφορμή, λόγο ή περίσταση, κάντε την απλά δοκιμαστικά, για του λόγου το αληθές… Εγώ πάλι, θα την φτιάξω για τα παιδιά που τους αρέσει πολύ η σοκολάτα υγείας αλλά και κάθε είδος εορτασμού (αλλοίμονο!). Η ελαφριά μους σοκολάτας είναι ελαφρώς προσαρμοσμένη από το βιβλίο “The Cook’s Book”).
Τρόπος Παρασκευής:
Κόβω την σοκολάτα σε κομμάτια και την τοποθετώ σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας ενδιαμέσως τακτικά) μέχρι να λιώσει καλά.
Τα κομμάτια σοκολάτας στο μπολ.
Η λιωμένη σοκολάτα.
Βράζω το γάλα με την φλούδα πορτοκαλιού.
Τοποθετώ στο γάλα τον φλοιό πορτοκαλιού.

Ρίχνω το βραστό γάλα (δίχως την φλούδα) πάνω από την λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύω.

Ρίχνω το γάλα στην σοκολάτα.

Προσθέτω και τον κρόκο του αυγού στην σοκολάτα κι ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί κι αυτό. Αν και η θερμοκρασία του μείγματος σε αυτήν την φάση θα πρέπει να είναι ζεστή (40°C) κι όχι βραστή, τo αφήνω στην άκρη να κρυώσει κι άλλο.

Ρίχνω και τον κρόκο αυγού.
Χτυπάω τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και να σχηματίζουν άσπρες κορυφές, προσθέτοντας την ζάχαρη σταδιακά. Ρίχνω το 1/3 της μαρέγκας στο μπολ με την σοκολάτα κι αρχίζω να την διπλώνω σιγά-σιγά με κυκλικές κινήσεις από την μέση προς τα κάτω και μετά προς τα τοιχώματα του μπολ, γυρνώντας ταυτόχρονα και το ίδιο το μπολ. Επαναλαμβάνω την διαδικασία με την υπόλοιπη μαρέγκα.
Ομογενοποιώ την μαρέγκα με την σοκολάτα.
Μοιράζω την μους σε 2 με 3 μπολ ή την τοποθετώ σε ένα μεγαλύτερο πιάτο σερβιρίσματος. Προτού την σερβίρω, βάζω την μους στην κατάψυξη για 1 ώρα και την γαρνίρω με φλοίδες τριμμένης (άσπρης!) σοκολάτας από πάνω.
Έτοιμη η μους σοκολάτας με γεύση πορτοκαλιού!

Καλή επιτυχία!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.